Pe Florinel Banu l-ați cunoscut și ajutat acum mai bine de un an. Atunci avea nevoie urgentă de o operație la coloana atât de strâmbă încât băiatul abia mai respira. Din cauza spatelui deformat, Florinel făcea temele în picioare, în timp ce lacrimile de durere i se prelingeau pe chip. Împreună am adunat banii pentru operație și împreună l-am ajutat pe băiat să-și recapete zâmbetul. Acum, Florinel se întoarce iar spre noi pentru o operație ortopedică, fundamentală pentru sănătatea lui. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care va fi sprijinit Florinel, dar și alți copii ori adolescenți. 

Bucuria și recunoștința acestei mame vin după ani de frământări, drumuri, consultații, zbateri, căderi emoționale, ridicări și iar căderi. Anul trecut, după zile în care s-a rugat să adune banii pentru coloana deformată a lui Florinel și după ore de așteptat lângă sala de operații, Vasilica Banu a simțit pentru prima dată speranță. De la operația la coloană, Florinel face recuperare fizică și tot ce îi spun terapeuții lui pentru a crește capacitatea pulmonară. Doar că artrogripoza de care Florinel Banu suferă din naștere îi pune în pericol reușit operției la coloană. De aceea, pentru băiat, o operație la piciorul stâng este vitală. Ce a câștigat prin operația la coloană, Florinel poate pierde în câteva luni din cauza aceleași artrogripoze congenitale de care suferă.

Și așa, cu această nouă operație necesară lui Florinel, frământările au reapărut în sufletul Vasilicăi Banu. Numai că acum, această mamă știe că există români generoși care au aplecare spre a face bine.

Artrogripoza lui Florinel Banu înseamnă mușchi rigizi, unii slab dezvoltați, articulații blocate. Avea 14 zile de viață când a început recuperarea. Azi are 14 ani. Anul trecut ajunsese să își facă temele în picioare și să se sufoce de zeci de ori într-o singură oră. Coloana deformată presa plămânii și probele respiratorii ajunseseră la 27 la sută. Era la un pas de moarte. Operația de scolioză de anul trecut a șters dureri, a adus speranță și astăzi, prin recuperare, probele respiratorii ale băiatului au ajuns la aproape 39 la sută și sunt în îmbunătățire continuă.

Dacă doriți să o ajutați pe Florinel, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro, cu numele „Florinel Banu”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil