Se împlinesc în curând șapte luni de când războiul a ajuns la granițele României. Această jumătate de an a fost marcată de șoc, indignare, neîncredere, emoție dar și empatie. De șapte luni, Fundația Mereu Aproape și donatorii săi, companii și oameni simpli, ajută copii, mame și bunici afectați de război. Ajutoarele au fost și sunt și acum împărțite, în funcție de nevoi, copiilor rămași în Ucraina și celor refugiați la noi în țară.
În tabăra de refugiați de la Rădăuți, viața curge oră după oră, zi după zi, săptămână după săptămână. Prin casele modulare ale Satului Speranței făcut de Fundația Mereu Aproape și prin corturile puse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență au trecut în ultimele șapte luni mii de suflete. Unii au rămas la Rădăuți, mulți s-au răspândit în lume.
„Toată ziua stăm de la unii la alții, ne jucăm, ne distrăm. Am primit apă, jucării, dulciuri…”
Tabăra de refugiați de la Rădăuți nu este acasă dar este sigură, este curat și oamenii primesc mâncare. De ei și de nevoile lor are grijă omul care a transformat în misiune personală sarcina profesională de a coordona tabăra de refugiați.
Colonelul Tăuteanu știe mereu cine intră și cine iese din tabără, ce lipsește, de ce este mai multă nevoie. La ultimul transport ajuns în depozitul din Rădăuți a verificat personal paleții și a ales ce trebuie să ajungă imediat la refugiați.
Produsele alimentare, de igienă și materialele didactice trimise de Fundația Mereu Aproape în urmă cu câteva zile la Rădăuți au fost cumpărate din fondurile strânse prin SMS în campania „Uniți pentru copiii războiului”. Alte ajutoare vor fi trimise în perioada următoare acolo unde este nevoie.