În perioada iulie-august 2018, Fundația Mereu Aproape și partenerul RURIS, companie privată cu capital 100% românesc, derulează proiectul “Adoptă un Premiant” în cadrul campaniei “Schimbă o Viață”.  Cei 12 copii beneficiari direcți ai proiectului au vârste cuprinse între 9 și 16 ani și merg la școală, având rezultate excelente la învățătură. Toți provin din familii modeste, cu resurse limitate, din București și din județele Botoșani, Brăila, Giurgiu, Ialomița, Olt, Sălaj, Tulcea, Vaslui.
 
Pe lângă dorința de a învăța pentru a-și construi un viitor mai bun, copiii au și aptitudini pe care visează să le dezvolte cât mai mult. Fie că fac performanță sportivă, fie că au talente artistice, ei dedică o mare parte a timpului liber pentru a lucra, a exersa, a citi. Prin acest proiect, le oferim acele lucruri pe care familiile lor nu și le permit, dar care sunt indispensabile continuării studiilor și activităților extrașcolare: echipament electronic (laptopuri, imprimante, telefoane mobile), echipament sportiv (biciclete, role, îmbrăcăminte sportivă), cărți și dicționare specializate, asigurarea cursurilor sportive și artistice pe parcursul anului școlar.

 

 
Ingrid Miclăuș, de 12 ani, are rezultate școlare deosebite, cu note mari pe linie, iar sora ei, Magda, învață și ea foarte bine. Mama suferă de protenoză alveolară, fiind nevoită să folosească în permanență un aparat cu oxigen. În ciuda boliii, mama este foarte implicată în creșterea și educarea copiilor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dacă nu schimbi nimic, nimic nu se schimbă – cu acest scop, am pornit la drum, încrezători că putem schimba ceva, că putem răsplăti și încuraja performanța copiilor din România. Toți copiii din cadrul acestui proiect merită apreciere și sprijin. Dorim să le redăm, chiar și pentru câteva minute, un gest prețios: zâmbetul de copil!”, a declarat Corina Gheorghe, Director Marketing și Comunicare RURIS.

 
Proiectul “Adoptă un Premiant” din cadrul campaniei “Schimbă o Viață” este dedicat premianților României, copiii care excelează, cu o ambiție rar întâlnită. Ei sunt elevii care, deși își fac temele fără greșeli, de cele mai multe ori îndură foamea sau merg la școală cu același ghiozdan rupt și peticit pe care l-au folosit și frații mai mari. Ei sunt și cei care, deși sunt tentați să renunțe la școală pentru a-și ajuta părinții în gospodărie, aleg să n-o facă și să finalizeze anul școlar, din nou, cu coroniță. Ei sunt micuții de excepție pe care noi, alături de prietenii noștri, ne dorim să îi susținem să-și poată continua studiile, să aibă parte de șanse egale și să ajungă acolo unde își doresc.
 
Inițiată în 2012, campania “Schimbă o Viață” este destinată românilor care fac tot posibilul să trăiască demn, ai căror copii merg la școală și au rezultate bune la învățătură. Sunt români care nu se lasă doborâţi de greutăţile vieţii și copii care nu ştiu ce gust are ciocolata, ce este un televizor sau o ţară pentru că nu au avut, nu au văzut sau nu au străbătut.
 
RURIS, companie privată cu capital 100% românesc, și-a dezvoltat activitatea în domeniul motoutilajelor agricole în cei 25 de ani de experiență în acest sector. Dorința sa de a răspunde nevoilor agricultorilor români cu o gamă completă de utilaje, pliate pe resursele financiare ale romanilor, a făcut ca această companie să inregistreze performanțe considerabile, de la an la an, ajungând în topul preferințelor pentru utilizatorii de motoutilaje agricole. Având depozitul central în județul Dolj, compania RURIS este prezentă la nivel național atât prin rețeaua de magazine proprii, cât și prin intermediul partenerilor fideli.