Un ochi râde, altul plânge. Zicala este bine ilustrată de viața unei tinere familii din Piatra Neamț pentru care venirea pe lume a gemenilor a trecut repede de la fericire nemărginită la spaimă și griji.  Soții Istrate au doi băieți frumoși, în vârstă de cinci ani, care s-au grăbit să se nască. Unul dintre copii, George, a fost la un pas de moarte din cauza lipsei oxigenului. Băiețelul a supraviețuit dar cu sănătatea afectată grav. După drumuri la mai mulți neurologi și mereu cu același diagnostic crunt, tetrapareză spastică, și după ani de terapii, George are acum o șansă la viață independent. Șansa depinde însă de bani foarte mulți. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care va fi sprijinit George dar și alți copii. 
Matei și George au venit pe lume prin cezariană, la 36 de săptămâni. Matei este un copil sănătos, care poate merge singur, poate alerga și pentru care nimic nu pare imposibil. Pentru George, viața a orânduit altfel.
Minutele acelea în care creierul lui George nu a fost oxigenat au lăsat urme grave. La șase luni avea întârziere neuromotorie, nu ținea capul. La șapte luni primea diagnosticul de retard psihomotor. Iar la 11 luni, diagnosticul s-a schimbat.
Diagnosticul a fost confirmat și reconfirmat de neurologi din România și Italia și a adus cu el sute de ore de ședințe de recuperare. Din fericire, George este un copil ascultător și nu se plânge de exercițiile pe care le face în centre de recuperare din țară dar și acasă.
Ajuns într-un punct în care mai mult nu poate câștiga prin terapii, George are nevoie de soluții medicale care să-I reducă spasticitatea și să-I dea voie să meargă singur.
Intervențiile chirurgicale, drumul, cazarea în Statele Unite și recuperarea post operatorie acolo, obligatorie, adună costuri uriașe. Soții Istrate au reușit să adune o parte din bani dar sunt departe de momentul în care pot spune că îi pot oferi lui George șansa la o copilărie normală.
„Mai avem nevoie de 41 de mii de euro și îi rugăm pe cei care donează în campania Vreau să ajut să doneze și pentru George, ca să meargă și el singur, să fie și el un copil normal, ca toți ceilalți.”, a spus mama lui George
Dacă doriți să il ajutați pe George, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „George Istrate ”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>