Este al doilea an în care miracolul viselor împlinite înconjoară toată țara. Campania „Ajut eu” îi aduce din nou împreună pe românii care au nevoie de sprijin cu semenii care le întind mâna de ajutor salvatoare. Iar acest mecanism al binelui angrenează sute de generoși din toate colțurile țării care simt că pot oferi o parte din ceea ce au sau fac ei pentru a schimba destinul celor care nu au sau nu pot să facă.
Anul acesta, avem alături o companie care a ales să privească spre viitorul copiilor susținuți în campania „Ajut eu”, ale căror familii au venituri atât de mici încât cu greu se pot gândi la luna următoare. Sunt copii pe care de multe ori nevoile îi copleșesc, copii cu mai mulți frați și surori care împart un telefon cu ecranul spart pentru a putea să participe la cursurile online de la școală. Compania HS Timber Productions a donat 60 de tablete cu acces nelimitat la internet pentru acești micuți care nu îndrăzneau să își dorească ceva ce nici nu văzuseră vreodată în realitate. Sunt 60 de tablete performante pe care școlarii le-au primit cu încântare dornici să învețe repede cum funcționează și să descopere o nouă lume.
Carla și Angelica Broncea, cele două fete campioane la box care au fost prezente la Gala Ajut eu din 29 noiembrie 2020, le-au dus acasă fraților lor două tablete, ca să poată face școală mai departe. Surorile vin dintr-o familie cu șapte copii care cresc într-o casă mică de la marginea oraşului Craiova. Mario, fiul Tudoriței Barbu, mama singură care face eforturi uriașe pentru a susține educația copilului său, a primit o tabletă pe care o va folosi cu drag nu doar pentru școală, ci și pentru a-și dezvolta pasiunile, cea pentru gătit, și cea pentru fotbal.
La Centrul de educație înființat de brazilianul Felipe Silva în micul oraș Vulcan din Valea Jiului, au ajuns cinci tablete pentru copiii care vin aici să facă mișcare în sala de escaladă, dar și să învețe la cursuri și la orele de lectură. Deși născuți într-unul dintre cele mai sărace cartiere din România, micuții au un potențial uriaș. Unul dintre ei este Raul, un copil care mai are opt frați, un adevărat sportiv care, după trei ani de cățărat și participări la competiții, a ajuns campion balcanic.
Și Ionuț Firanță, băiatul crescut doar de tată care locuiește departe de casă pentru a-și împlini visul de a ajunge campion olimpic la lupte, s-a bucurat de acest dar binemeritat, tableta, mai ales că el este elev cu rezultate excelente la învățătură și are bursă de studiu la școală.
Nu mai puțin de 10 tablete au ajuns la centrul din Alba-Iulia care are grijă de 15 copii cu autism și alte probleme de sănătate. Acești copii petrec la centru între 10 și 12 ore pe zi și nu puteau participa la cursurile online de la școală pentru că nu aveau niciun dispozitiv de pe care să poată avea acces la ore. Alte două tablete au fost oferite familiei Captari din Botoșani ajutate de Adriana Mureșan, șoferiță de tir în Spania și om cu suflet mare, o familie cu șase copii, toți elevi, care făceau orele online folosind un telefon vechi cu care nu mai reușeau să se descurce.
Este doar o parte a poveștilor de viață pe care le facem mai frumoase cu ajutorul acestei companii generoase, copiii care primesc toate aceste tablete ajungând astfel cu un pas mai aproape de ceea ce visează, de perspectiva unui viitor mai bun. E o bucurie să avem alături oameni preocupați de educația și de formarea copiilor din România care nu renunță la școală în ciuda nevoilor care le fac grea fiecare zi, iar în echipa de la HS Timber Productions sunt astfel de oameni sufletiști. Gândul lor la copiii de care Fundația are grijă ne trezește admirație, iar școlarilor le transmite încurajare și încredere.
Compania HS Timber Productions SRL este parte a HS Timber Group și își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, compania operează în România trei fabrici de cherestea – la Sebeş, Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, având o echipă perfomantă şi dedicată de peste 3.100 de persoane.