Februarie-Făurar a fost luna în care iubirea și bunătatea voastră au topit tristețile și au adus, iar, speranță. Și pentru asta, vă mulțumim infinit și vă dăm vești noi.

Elevă în clasa a XII-a, Alexandra Stan, sprijinită în campania Vreau să Ajut, a trecut prin operația complexă care a presupus intervenții la ambele picioare și care va face posibil ca ea să meargă, în sfârșit, singură. Refacerea Alexandrei postoperator este promițătoare. Ea poartă încă aparat ghipsat și face kinetoterapie. Este optimistă și se pregătește pentru operația de extracție a grefei de la piciorul stâng în urma căreia medicii preconizează că mersul tinerei va avea îmbunătățiri remarcabile. Ionela Stan, mama Alexandrei, ne transmite gânduri frumoase și mulțumiri: „Avem o luptă lungă de dus cu recuperarea și ne mai așteaptă o operație în luna martie, dar știm că va fi bine. Nu știu cum să vă mulțumesc pentru că ne-ați oferit șansa ca Alexandra să poată fi ajutată de dumneavoastră, echipa Fundației Mereu Aproape, și de toți cei care au donat pentru ca ea să facă aceste operații. Vă mulțumesc!”

Și Sara Maria Baboș, micuța de doar un an și jumătate a cărei viață a fost pusă în pericol chiar de la naștere de mai multe afecțiuni a făcut operația complexă de care avea nevoie, la coloana vertebrală. Starea firavei fetițe este acum foarte bună și poate începe programul intensiv de kinetoterapie. Medicii sunt încrezători că Sara va reuși să meargă singură în picioare când va avea trei-patru anișori. „Noi, familia Baboș, părinții fetiței Sara Maria, dorim să vă mulțumim pe această cale pentru bunătatea și ajutorul pe care ni l-ați dăruit, pentru că ați fost aproape în suferința și necazul nostru! Dumneavoastră, întregii echipe de la Fundația Mereu Aproape și tuturor oamenilor care au o inimă mare și care au sărit în ajutorul nostru întinzând o mână de ajutor către Sara Maria”, spun părinții ei.

Îi sunteți alături a doua oară Evei Maria Sfatcău, fetiței de doar cinci ani care suferă de atrezie de căi biliare. Cu ajutorul vostru am salvat-o în urmă cu patru ani, iar acum este necesară intervenția de transplant hepatic pentru că boala i s-a agravat. În luna februarie, familia ei a trecut prin emoții mari. Eva și tatăl ei au primit rezultatele investigațiilor efectuate pretransplant, la recomandarea medicilor italieni, și veștile au fost bune: tatăl – apt să fie donator pentru Eva, aflată și ea în starea cea mai bună din ultima perioadă, astfel că transplantul a putut fi programat.

Donațiile voastre ne-au ajutat să o sprijinim și pe Krisztina Zakarias cu intervenția de protezare la tibie și la femurul drept de la începutul anului 2020, iar acum, la un an după intervenție, Krisztina este bine și s-a întors cu forțe proaspete la școală. Krisztina vă mulțumește tuturor celor care donați pentru fondul de solidaritate al campaniei Vreau să Ajut din care au fost acoperite și costurile protezei sale. „Anul trecut, în ianuarie 2020, am fost operată la Spitalul Victor Gomoiu unde mi s-a fixat o proteză de reconstrucție a membrului inferior drept. În momentul de față, mă simt foarte bine, merg la școală, sunt în clasa a X-a, ies cu prietenii și vă mulțumesc mult celor care ați donat în 2019 pentru copiii pe care îi ajută Fundația Mereu Aproape; astfel, am fost și eu ajutată cu suma necesară pentru proteză”.

Tot în cadrul campaniei Vreau să Ajut susținem și sistemul sanitar românesc prin proiectul „Născut pentru a trăi” derulat deja din 2019, prin care dotăm cu echipamente și dispozitive medicale Maternitățile, secțiile de Terapie Intensivă Neonatogie și pe cele de Pediatrie. Recent am cumpărat pentru secția de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București patru trolii pentru medicamente și o lampă de fototerapie pentru nou-născuți. Achizițiile au fost sprijinite de firma Toreto SRL din județul Cluj. Cu sprijinul partenerului nostru MLM Medical, aceleiași secții i-am oferit 200 de kituri de îngrijire pentru proaspetele mămici „Mother kit”.

Vă ținem la curent și cu ceea ce face Mihnea Harasim, ciclistul de performanță sprijinit prin campania Ajut eu. El continuă antrenamentele susținute și pregătirea pentru Campionatele Mondiale de Pistă la care va participa în aprilie, la Cairo, și ne transmite multă energie pozitivă de pe pistă.

Într-o perioadă în care pandemia Covid-19 este încă subiectul principal pe care îl auzim în jurul nostru, noi vă aducem în fiecare lună vești despre copii și tineri frumoși și ambițioși și despre rezultate bune ale proiectelor de care ne ocupăm, mereu cu gândul și inima la tot ce putem realiza împreună.

Contăm pe voi ca să putem ajuta în continuare! Orice SMS trimis la numărul 8848 va contribui la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care vor fi sprijinite financiar atât cazurile medicale vizibile pe posturile TV ale Intact Media Group, pe site-ul FMA, pe Facebook, dar și cele nemediatizate. Numărul de SMS 8848 este dat de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania, Orange și DigiMobil campaniei „Vreau să Ajut” și NU are recurență, iar valoarea unui sms este de 2 euro.

Ne puteți susține proiectele prin donații folosind variantele din meniul AJUTĂ ȘI TU! de pe site-ul nostru https://fundatiamereuaproape.ro/

Puteți lua legătura cu noi la adresa de mail office@fundatiamereuaproape.ro sau telefonic, la numerele: 021.527.19.94, 021.527.19.95, 021.527.19.96. Suntem aici să ajutăm împreună!