Ioan este unul dintre copiii României care, mic fiind, a aflat ca… l-a adus barza. Și când a început să priceapă că el nu este ca ceilalți copii, pentru că nu poate merge, a căutat singur explicații. Și singura care i-a venit în minte a fost că barza l-a scăpat din cioc.  Explicația copilului care azi are nouă ani și care știe că NU o pasăre e de vină pentru boala lui ne trezește emoție și dorința să îl ajutăm. Puștiul suferă de parapareză spastică severă și are nevoie de noi toți ca să devină un băiat independent. Trebuie să ajungă în Statele Unite și să facă acolo două operații. Extrem de scumpe. De aceea vă rugăm ca printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau sa Ajut” din care va fi ajutat Ioan dar si alti copii.
Abia împlinise un an și Ioan a început să simtă și apoi să înțeleagă că durerile pe care i le provoacă boala pot fi micșorate doar printr-un alt tip de durere, mai blândă, cea a exercițiilor de kinetoterapie. Născut prematur din sarcină gemelară, copilul nu a reușit să treacă peste trauma venirii grăbite pe lume.
            Părinții l-au dus pe Ioan la terapii și au facut asta doi ani la Galați, acolo unde trăiau. Când au văzut că progresele băiatului sunt mici, au decis să se mute în capitală. De șase ani face Ioan kinetoterapie sub îndrumarea unuia dintre cei mai buni specialiști ai Români
Deși conștient că nu e ca ceilalți, Ioan visează să devină portar. Adoră fotbalul, ține cu Dinamo și se joacă și în casă, în genunchi, cu fratele lui Teodor, admirator al celor de la FCSB. Pe lângă rizotomia la coloană, Ioan are nevoie și de operația ortopedică numită PERCS. Iar după întoarcerea din Statele Unite va trebui să continue terapia la București.
Dacă doriți să îl ajutaţi pe Ioan, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Ioan Chicioroaga”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>