La 12 ani, Isabela este o copilă pasionată de IT si pictură. Nu știe deocamdată ce va face când va crește. Știe doar că acum vrea să scape de corsetul care îi ține încleștată coloană tot mai strâmbă. Și mai știe că dacă va face operația urgentă la spate, va scăpa de dureri, va putea să renunțe la hainele largi sub care se ascunde și va purta și ea, ca orice fetiță, rochii. Operația este scumpă dar Isabela speră să găsească generozitate la oamenii care îi aud povestea.

 

Isabela este fata cea mare a soților Grancea. Ea, părinții și surorile mai mici trăiesc în Avrig, județul Sibiu. Camera fetelor poartă urmele pasiunii Isabelei: pictura.

 

De altfel, pentru Isabela pictura este pasiune și, inconștient, terapie. Copila născută la termen, cu nota zece, trăiește de anul trecut într-o carapace, asemenea broscuței țestoase pe care tot ea a pictat-o. Vara trecută, în timp ce își pregătea copiii să-i ducă la ștrand, Carmen Grancea a observat că spatele fiicei ei este strâmb.

“Spuneam fetei, deși ea, săraca stătea dreaptă, îi spuneam: stai, mami, dreaptă!, stai dreaptă!. La care copilul a spus <mami, eu sunt dreaptă!>”, povestește mama Isabelei.

 

Fără cunoștințe medicale și fără idee despre cum pot malformațiile afecta coloana, Carmen s-a speriat foarte tare.

“Am dus copilul la spital, acolo i-au făcut RMN, i-au făcut radiografie, i-or făcut toate analizele posibile, nici nu știu… sunt o gramadă de acte și o grămadă de analize făcute”, ne-a spus doamna Grancea.

        

După investigațiile de la Sibiu, medicul a recomandat purtarea imediată a unui corset și kinetoterapie. De atunci, Isabela stă încorsetată asemenea țestoasei din tablou ei. Însă în ciuda corsetului și a kinetoterapiei, coloana Isabelei continuă să se deformeze și procesul nu se oprește. I-a spus-o categoric, la București, medicul care a consultat-o.

 

“La Sibiu ne-au spus că e de 64%…, nu, de 66%, până am ajuns la București la domnul doctor Alexandru, ne-o spus că deja e 69% deși ea purta corsetul non-stop. Efectiv o devenit a doua ei piele.”, explică mama Isabelei.

 

Fără operație, nu peste mult timp, coloana Isabelei îi va presa plămânii și îi va tăia respirația. Însă operația e foarte scumpă și depășește cu mult posibilitățile financiare ale familiei Grancea.

“Costul operației e de o sută de mii de lei, bani pentru care nu avem posibilități decât cu ajutorul oamenilor, cu donațiile lor. Altfel, n-avem altfel posibilitatea să plătim această operație”, explică Carmen Grancea.

 

O puteți ajuta pe Isabela donând prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat copiilor bolnavi aflați în grija Fundației Mereu Aproape.