Reușitele lor, ale celor pe care voi i-ați ajutat cu inima deschisă și aproape de a lor, sunt motivul care ne-a făcut pe toți bucuroși în luna iunie. Pe lângă parcursul medical bun al copiilor și tinerilor din campania „Vreau să Ajut”, au venit rezultatele lor excelente la final de an școlar care ne-au impresionat prin ceea ce au însemnat, dincolo de note mari. Mediile bune obținute de ei au fost mult mai mult de atât, au fost dorință, efort, putere și pasiune laolaltă. Nici afecțiunile de care suferă, nici munca pentru școală nu i-a copleșit, dimpotrivă, au luptat cu și mai multă ambiție pentru a ajunge acolo unde își doreau: la o viață normală în care își pot continua studiile.

9,99 este media cu care a absolvit clasa a VIII-a Mihaela Mihăilescu. În ciuda problemelor de sănătate și a durerilor suportate ani la rând, pentru Mihaela școala a fost o prioritate. În 2019, înlăturam împreună cu voi, generoșii, suferința din viața ei. Atunci, Mihaela a fost operată cu succes la coloană pentru o scolioză severă, cu unghi de peste 70 de grade, iar acum s-a putut bucura de primul ei bal de absolvire.

Toată viața sa, George Ilisie a avut probleme cu vederea. Cu toate acestea, ne impresionează în fiecare an cu rezultatele sale la învățătură. Este student în anul II la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologie a Informației dn Oradea și a obținut medii foarte bune. În urma operațiilor făcute la ambii ochi în străinătate, George a fost salvat de la orbire. Deși acuitatea vizuală nu este deplină, tânărul și-a descoperit pasiunea pentru fotografie. „Am descoperit că fotografia e o artă atunci când am realizat că deși eu nu pot vedea detaliile cu ochii… mă pot bucura de acestea cu ajutorul telefonului”, a spus el.

Vă arătăm, mai jos, câteva dintre fotografiile făcute de George.

 

 

Ne mândrim și cu alți premianți și studenți cu medii bune, care învață cu drag în ciuda problemelor de sănătate:

Alexandra Mustață

Darius Godeanu

Alexandra Păduraru

Francesca Zavera

George Coroi

 

Pentru Simona Ghiocel, luna iunie a fost una plină de evenimente importante. A absolvit clasa a VIII-a cu media 9,64 și se pregătește cu maturitate pentru o nouă etapă din viața ei, admiterea la liceu. Visează să ajungă sublocotenent, astfel că după terminarea liceului speră să poată aplica la Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” din București.

În a doua jumătate a lunii iunie, Simona – diagnosticată cu sinostoză în 2019 – a trecut prin operația la picior la care era programată. Durerile apăsătoare și imposibilitatea de a se sprijini pe laba piciorului stâng au trimis-o, anul acesta, la medic. Pentru că repaosul total, branțurile și ghetele ortopdice recomandate nu au ajutat-o, Dr. Alexandru Thiery a decis să o opereze din nou cu implanturi. Intervenția a decurs bine, iar Simona este deja acasă și se recuperează. Continuă să poarte ghipsul și va veni periodic la investigații și recuperare.

Până la vârsta de 13 ani, Elena Văduva s-a luptat cu scolioza provocată de sindromul Klippel-Feil. Pentru că starea ei s-a agravat în ultimii doi ani – coloana s-a strâmbat, măduva s-a subțiat, iar fetița și-a pierdut și echilibrul în picioare – la finalul lunii mai, a fost programată de urgență la operație la clinica din Karlsbad, Germania, unde o echipă de medici români condusă de Dr. Iulian Tiripa i-a îndreptat coloana într-o singură operație. Intervenția a putut fi realizată cu finanțarea de la Casa de Asigurări de Sănătate, iar cheltuielile adiționale au fost acoperite de Fundație și de apropiații familiei. „Acum Elena este bine, dar știți ce mi-a spus înainte de operație la telefon? << Tati, eu când o să ies din operație mă trezesc imediat! >>. Și așa a fost. Am plâns ca un copil după discuția cu ea. Vă mulțumim pentru că ne-ați fost aproape, singuri nu am fi reușit!”, ne-a spus tatăl Elenei.

Vă aducem vești și de la Centrul complet de recuperare post-Covid de la Runcu, unde conceptul Fundației Mereu Aproape pentru recuperarea post-Covid este aplicat și pe celelalte afecțiuni respiratorii. Investiția făcută este folosită pentru toți pacienții cu patologii respiratorii și pulmonare care ajung la Spitalului „Tudor Vladimirescu” din Runcu, județul Gorj. Dintre beneficiile programului de recuperare respiratorie evidențiate de dr. Ștefania Ionică, medicul șef al Secției de Recuperare a Spitalului, sunt „ameliorarea respiraţiei, oboselii, creşterea toleranţei la efort, remiterea anxietăţii, depresiei, îmbunătăţirea statusului mental şi, cel mai important, creşterea calităţii vieţii”, iar aparatura modernă cu care a fost dotat Centrul face posibilă obținerea acestor rezultate pentru pacienți.

 

Cât despre tinerii susținuți prin campania „AjutEu”, mulți dintre ei continuă să ne uimească și să ne bucure prin noi performanțe atinse.

Daniel Petruțescu, băiatul de 16 ani din Lugoj, campion național la Karate, a folosit cu mândrie echipamentele sportive primite de la generoși, obținând pentru a doua oară primul loc și titlul de campion național la categoria sa. Până acum, prin pregătire susținută și multă muncă, a strâns peste 14 medalii. Daniel își petrece tot timpul liber la antrenamente și, la rândul lor, parinții săi muncesc și fac eforturi pentru a putea plăti chiria. „Vreau să îmi urmez visul, să îmi deschid o sală de karate, şi apoi să îmi iau o casă care să fie a mea, în care să pot să dorm liniştit, cu capul pe pernă. Să ştiu că nu mai plouă şi nu mai ninge și că nimeni nu o să mă dea afară” – sunt cuvintele lui Daniel care își dorește să își sprijine părinții și să poată cumpăra o casă pentru familia sa.

Andreea Verdeș, gimnasta lotului de senioare a României, a participat la Cupa Mondiala din Italia, unde a obținut locul 7 în finala la panglică, și la Campionatul European de la Tel Aviv, unde s-a clasat pe locul 14.

 

Lajos Kristof, orfanul devenit „antrenor de genii”, și-a împlinit cel mai mare vis prin campania Ajut Eu: de a organiza un turneu de teatru pentru copiii pe care îi formează, micuți talentați din centre de plasament, dar și din familii. Turneul a fost unul de succes și s-a desfășurat în București și în mai multe orașe din țară.

Călătoria alături de acești oameni minunați și de voi continuă!

Puteți contribui la împlinirea unui vis sau puteți susține pe cineva făcându-i cunoscută dorința pe platforma www.ajuteu.ro. Aici este locul unde cei care au nevoie de sprijin sunt puși în legătură cu generoșii care le pot da o mână de ajutor.

Orice SMS de 2 Euro trimis la numărul 8848 va contribui la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care vor fi sprijinite financiar atât cazurile medicale vizibile pe posturile TV ale Intact Media Group, pe site-ul FMA, pe Facebook, dar și cele nemediatizate. Numărul de SMS 8848 este dat de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania, Orange și DigiMobil campaniei „Vreau să Ajut” și NU are recurență, iar valoarea unui sms este de 2 euro.

Puteți redirecționa 3,5% din impozitul pe venitul din anul anterior către Fundația Mereu Aproape în câțiva pași simpli, accesând linkul: https://fundatiamereuaproape.ro/directioneaza-din-impozitul-pe-venit-persoane-fizice-2/ și descărcând Formularul 230. Datele Fundației Mereu Aproape sunt deja completate.

Ne puteți susține proiectele prin donații folosind variantele din meniul AJUTĂ ȘI TU! de pe site-ul nostru https://fundatiamereuaproape.ro/

Puteți lua legătura cu noi la adresa de mail office@fundatiamereuaproape.ro sau telefonic, la numerele: 021.527.19.94, 021.527.19.95, 021.527.19.96.

Suntem aici să ajutăm împreună!