Joc și joacă! La asta ar trebui să se rezume copilăria unei micuțe de numai patru ani.

Karina Orzoi suferă încă din primele luni de viată de amiotrofie musculară spinală tip 2, o afecțiune neuromusculară degenerativă ce duce la pierderea masei musculare și scăderea forței din organism. Provine dintr-o familie iubitoare, care a îneracat să-i ofere și mai multă dragoste și afecțiune atunci când micuța a primit acest diagnostic crunt. Parinții și apropiații s-au simt neputincioși în fața tuturor problemelor de sănătate ale micuței. Cu toate că fetița urma tratament pentru a stopa evoluția bolii, trebuia să lupte în continuare și cu efectele vizibile pe care le resimțea organismul.

Mama ei ne-a scris într-un suflet, sperând că o vom putea ajuta să cumpere un dispozitiv care să o mențină pe Karina în poziție verticală cât mai multe ore pe zi. Din fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să ajut”, i-am achiziționat Karinei verticalizatorul de ultimă generație cu un accesoriu suplimentar „pentru reglarea picioarelor 3D”. Fetița îl folosește zilnic, acasă, de șase luni și își susține mai bine capul, are forță în mânuțe, iar postura vericală ajută la buna funcționare a întregului organism. Continuă tratamentul cu Spinraza la Centrul de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robănescu din București și kinetoterapia acasă, iar evoluția ei este remarcabilă, după cum ne-a transmis mama ei:

„Fiica mea s-a acomodat cu verticalizatorul primit, pe care îl folosește în timpul terapiei, și cu masa de scris și desenat. Acest aparat se alătură eforturilor medicilor și kineterapeutului, ajutând la păstrarea mobilității și a masei musculare. Vă mulțumesc pentru implicarea și sponsorizarea cu acest aparat care contribuie la îmbunătățirea calității vieții fiicei mele. „

Un vis a fost împlinit! Împreună putem face miracole!

Dacă doriți să ajutați și alți copii precum Karina, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro.

Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*. Numărul 8848 NU are recurență.

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil.