Filip Iaroș s-a născut cu o malformație cardiacă, pe care a dus-o pe picioare până la 14 ani. Acum însă, pentru el, operația pe cord deschis este singura soluție. Îl puteți ajuta pe Filip cu un SMS la 8848.

 

Are 14 ani și o viață altfel decât ceilalți băieți de vârsta lui. Filip trăiește la Nădlac, alături de părinții lui care au fost nevoiți să îl ocrotească cât mai mult pentru a-I proteja inima bolnavă.

 

„E foarte greu să-i explici unui copil tu ești deja adult și bătrân, așa te-ai născut!„, a declarat Ştefania Iaroş, mama lui Filip.

 

Printre primele vorbe învățate de Filip, cuvântul „nu” a fost la loc de cinste. Și încă este.

 

„Îmi place să fac sport dar nu pot să fac pentru că am probleme cu inima, cu valva”, a declarat Filip.

 

„La un moment dat, efectiv, dormea cu mingea în pat pentru că, băiat fiind, dorește să facă lucrurile astea pe care nu poate să le facă”, a declarat Ştefania Iaroş, mama lui Filip.

În camera ordonată a lui Filip se văd bine pasiunile lui: cărțile, mașinuțele și posterele cu muzicanți.

 

Nu poate să țină instrumentul, nu poate să tragă de el”, a declarat Ştefania Iaroş, mama lui Filip.

 

Filip s-a născut cu malformație cardiacă, care trebuie să fie reparată. Pentru el, operația pe cord deschis este singura soluție.

 

Asta e o boală de vârstă adultă, când deja ești adult și obosit și ai trecut prin toate. Fiind o valvă malformată, pentru că este malformată, ea nu închide și nu deschie, ea trebuie schimbată”, a declarat Ştefania Iaroş, mama lui Filip.

 

Medicii care îl are acum în grijă copii le-au recomandat părinților să facă operațiile acum la început de februarie, când la București vine, din Marea Britanie, o echipă medicală complexă pentru a opera mai mulți copii români cu inimi bolnave.

 

Britanicii vor opera pro bono în săli de chirurgie puse gratuit la dispoziție de una dintre cele mai mari rețele medicale private de la noi. Este nevoie doar de banii care să le asigure acestor copii tratamentele și consumabilele din timpul operației și apoi din ATI. Sumele pentru inimi reparate sunt mari, iar timpul este scurt.

 

Îl puteti ajuta donând 2 EURO prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat ȘI acestor copii aflați de acum în grija Fundației Mereu Aproape.

 

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848. Numărul 8848 NU are recurență.