Este o săptămână cumplită, dar și plină de speranță, pentru mai mulți părinți ai căror copii au inimi bolnave. Mulți sunt bebeluși dar, indiferent de vârstă, toți sunt operați pe cord deschis. Operațiile sunt necesare acum pentru că respirația li se poate opri oricând. Kristina este un astfel de copil. Fetița care astăzi împlinește nouă luni de viață este un chip luminat de zâmbet dar și imaginea a mii de copii români care se nasc cu inima bolnavă. Kristinei și celorlalți mici pacienți le putem fi alături printr-un simplu SMS de 2 euro la 8848.
Kristina este micuță și delicată ca o păpușă de porțelan. Râde zgomotos, dar și cu ochii, are chef de joacă și de mâncare. Însă, din păcate, obosește repede. O oboseală nefirească pentru un bebeluș de nouă luni. De vină pentru această oboseală este malformația cardiacă cu care Kristina s-a născut: Tetralogie Fallot.
Venită pe lume prematur, la 36 de săptămâni, fetița a fost mititică de la bun început: 2,280 kg și 47 cm. După spusele mamei, nici în timpul sarcinii, nici la momentul nașterii, medicii nu au văzut nimic suspect la inimioara Kristinei. Abia în a patra zi de viață au apărut semne de întrebare și suspiciuni de Tetralogie Fallot. Iar după echografia cardiacă, diagnosticul s-a confirmat. Practic, fetița suferă de o malformație a cordului, “patru defecte ale inimii”, cum ne-a explicat mama copilei. Singurul tratament care i-ar “repara” inimioara Kristinei este o operație complexă pe cord deschis.
Din cauza acestei afecțiuni, Kristina are deficit de creștere, nu mănâncă suficient, pentru că obosește prea repede, respiră greu și trebuie să fie ferită de orice răceală mai puternică, altfel aceasta ar putea să-i fie fatală.
“Inima lui mami ruptă”, așa își alintă mama mezina, însă, printre lacrimi, femeia ne-a mărturisit că după ce se va vindeca o va numi “inima lui mami peticită”. Căci familia nu și-a pierdut speranța că cea mică va fi bine, după operație.
Kristina a fost acceptată la operație alături de alți copii cu inimi bolnave în ultima misiune umanitară a anului făcută de o echipă medicală româno-germană. Toate operațiile se fac la Spitalul Clinic Sanador de echipele chirurgicale conduse de profesorul doctor Victor Costache si de profesorul doctor Ioannis Tzanavaros venit de la Stuttgard special pentru acești copii.
Medicii nu iau niciun ban pentru operații, dar costurile tratamentelor și consumabilelor din sălile de operații precum și al spitalizării cad pe umerii părinților.
Putem ajuta acești părinți și putem ajuta acești copii să le fie reparate inimile donand doi Euro prin SMS la numarul 8848 dar și prin plată cu cardul ori prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Banii ajung în Fondul de solidaritate al Campaniei Vreau sa ajut, fond din care sunt sprijiniți copiii cu inimi bolnave și alți mici pacienți suferinzi.