Lucas este al doilea copil al soților Galbîn și este răsfățatul surorii lui mai mari, Anais. După sarcina fără probleme cu fetița, Dana Galbîn a respectat din nou indicațiile medicilor și a făcut toate investigațiile prescrise. Pe 1 aprilie anul trecut, a venit pe lume Lucas, puștiul cu ochi mari, cu o urechiușă năzdrăvană, ceva probleme de auz la ea și cu o inimă mai specială: o malformație, mai exact o gaură la inimă, și va trebui să fie operat până în vârsta de 12 luni.

 

„La naștere ni s-a spus că ar avea o problemă la bătaia inimii, bate mult diferit decât ar fi normal. Nu ni s-a spus în termen că este atât de grav, să ne ducem de urgență”, povestește Ionuţ Galbîntatăl lui Lucas.

Urgența a apărut abia spre final de 2023 când Lucas a răcit grav.

„A fost un șoc când am fost la spital în noiembrie și am aflat că are malformație și a fost și mai mare șocul când a zis că trebuie operat de urgență”, adaugă și Dana Galbîn-Sandu, mama lui Lucas. Gaura pe care Lucas o are la inimă nu se închide singură, îi forțează cordul și oxigenul nu ajunge la plămâni.

 

Lucas are nevoie de ajutorul nostru

Lucas este programat pentru operație în cadrul primei misiuni umanitare de chirurgie cardio-pediatrică din acest an. Și el, și Matei, și Sonia și alți copii vor fi operația pro bono de specialiștii britanici care se reunesc iar la București cu echipa profesorului universitar doctor Victor Costache, șeful Secție Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR.

„Dacă nu îl operăm acum, cu operația gratuită, o să fie și mai greu să-l operăm, am înțeles că costă vreo 30.000 de euro sa-l operam”, a declarat Dana Galbîn-Sandu, mama lui Lucas.

Operația gratuită scade foarte mult costul total dar consumabilele și tratamentul din timpul operațiilor, din ATI și spitalizarea tot adună o sumă prea mare pentru părinți.

Acum sperăm, poate există o șansă să se facă bine, să știm măcar că este bine”, spune Ionuţ Galbîn, tatăl lui Lucas.

„Dacă sunt oameni care vor să ne ajute, pot să doneze”, a adăugat și Dana Galbîn-Sandu, mama lui Lucas.

Puteți ajuta donând 2 Euro printr-un SMS la numarul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut din care va fi ajutat si Lucas.

Conturi Fundația Mereu Aproape
CIF 18212553:
Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON
Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR
Cod SWIFT: BTRLRO22