13 copii, mulți dintre ei bebeluși, au nevoie urgentă de ajutor pentru a le fi reparate inimile mici și bolnave. Toți sunt așteptați săptămâna viitoare la București, de o echipă medicală complexă, britanico-română, care i-a acceptat pe micii pacienți la operații salvatoare. Unul dintre bebelușii cu inimi speciale este Anisia, o fetiță frumoasă și veselă de doar șase luni. Copila aceasta a trecut deja printr-o operație la inimă când nici nu împlinise două săptămâni de viață. Pentru Anisia și pentru ceilalți 12 copii bolnavi vă îndemnăm să fiți generoși și să donați câte doi euro, prin SMS, la numărul 8848.

Fetița aceasta cu ochi mari, curioși, cu bentiță și floare roz este Anisia. La șase luni, bebelușa este dovada că de multe ori copiii pot schimba previziuni medicale sumbre.

„Inimioara, inimioara are tertalogie Fallot, tetralogia asta cuprinde mai mule malformații atât la inimă cât și…, îi afectează și ramurile pulmonare, trunchiul pulmonar, aorta.”, spune Corina Scheuleac, mama Anisiei.

Mama Anisiei este asistentă medicală și diagnosticul fetiței sale i-a fost clar imediat. Dar asta nu înseamnă că atunci când l-a aflat nu i s-a răsturnat lumea în care trăiau liniștiți ea, soțul și cei doi băieți pe care îi aveau deja. Fericirea că vor avea și o fetiță le-a fost înghețată de o ecografie fetală.

„A fost un șoc pentru noi… Nu, nu ne-am putut bucura, nu știam…nu, nu mă puteam bucura că e fată, din cauza malformației în sine.”, mai spune mama fetiței.

Îmi doream o fată, doi băieți…, îmi doream și o fată”, adaugă și tatăl. 

Am plâns foarte mult, am venit acasă și am pus mâna pe telefon, era singura șansă pentru că cu plânsul nu facem nimic, trebuia să găsim o soluție”, povestește mama Anisiei.

Soluția au găsit-o la Târgu Mureș, acolo unde medicii luptă din răsputeri să salveze zilnic inimi de bebeluși cu malformații cardio. Profesorul Mărginean i-a urmărit Corinei Scheuleac toată sarcina și, când a venit vremea, Anisia s-a născut în Mureș.

„La început părea să fie totul OK, ne-a păcălit într-un fel sau altul Anisia, primele zile de la naștere a fost OK, doar era monitorizată, saturația era foarte bună și la câteva zile s-a modificat totul.  Valva pulmonară s-a îngustat și nu se mai oxigena întregul organism. Veneau medicii de la Neonatologie și spuneau că nu știu dacă în seara asta o să mai reziste. Dintr-un pătuț a ajuns într-un incubator, cât pe ce, era să o pierdem și la 13 zile s-a intervenit de urgență”., își amintește mama Anisiei.

Prin operația de la nici două săptămâni de viață, medicii i-au schimbat bebelușei valva pulmonară cu una artificială.

„De fiecare dată când mergeam la ea la Terapie Intensivă chiar îi spuneam: Anisia, ești puternică și o să lupți și o să fie bine! Nu-I ușor să vezi un copil intubat, cu mască de oxigen, operat…”, spune doamna Scheuleac.

Anisia a luptat și astăzi ne zâmbește cu ochii în camera de filmat, fascinată de microfon. Orice o preocupă o și ține departe de crizele cardio care o învinețesc.

„N-o lăsăm să plângă, n-o lăsăm să se agite, sunt atentă să nu I se învinețească buzele. Există frică, așa că te uiți noaptea în pătuț să vezi dacă respiră”, explică mama micuței.

Operată deja o dată, Anisia nu este deloc bine. Are saturația de oxigen în jur de 88 și cu fiecare zi în care crește, starea i se poate înrăutăți.

Dorința mea este să se facă Anisia bine, nimic altceva, să văd că e sănătoasă și în rest nimic nu mai contează”, mărturisește Alin, tatăl Anisiei.

La Târgu Mureș listele sunt foarte lungi, mulți copii nu reușesc să fie operați și ajung la cel mai urât caz, la deces. Medicii de acolo luptă mult, luptă foarte mult pentru acești copilași +  Copiii ăștia nu au toți o șansă, ea este un caz fericit să a primit această șansă și că suntem așteptați la București.

Anisia este așteptată la operație săptămâna viitoare. Tot atunci, alți 12 copii cu inimi bolnave pot fi și ei operați de echipa medicală britanică condusă de chirurgul român Șerban STOICA și de cea a profesorului universitar doctor Victor Costache. Medicii vor face intervențiile chirurgicale pro bono, la Spitalul Clinic Sanador. Pentru toți acești 13 copii este, însă, nevoie urgent de bani pentru tratamentele și consumabilele din timpul operațiilor și din ATI.

Puteți ajuta donand prin SMS la numarul 8848, prin transfer bancar sau prin plată cu cardul. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal, la Fundația Mereu Aproape.

 

 

 

.