Matei a venit pe lume prematur, deși sarcina mamei nu prevestea așa ceva. Investigațiile făcute după naștere nu vorbeau nici ele despre o inimă extrem de bolnavă și nici despre un destin în cumpănă chiar în acest moment. În toată această poveste lumina vine din vestea că Matei are o șansă la viață dacă face în scut timp o operație pe cord deschis, iar pentru asta vă îndemnăm să îi fiți alături!

Cornelia era însărcinată cu Matei când împreună cu Iulian, soțul ei, au decis ca în ziua botezului celui mic să facă și cununia religioasă. Anticipau bucuria acelei zile și amândoi erau recunoscători că sarcina decurge bine. Binele a durat până în a 37-ea saptamana de sarcină. Cornelia a nascut prematur, apoi Matei a făcut icter, avea suflu sistolic, inima mică bătea anormal și medicii l-au pus în incubator pentru o lună.

Prea mic pentru boli atât de grave

La șapte luni, Matei a început să obosească repede, se învinețea când plângea și a început să primească tratament pentru tensiune!

Iar consultațiile ulterioare au lungit lista de diagnostice cardiace ale micuțului Matei: defect septal ventricular perimembranos larg, supraîncărcare de volum a ventricului stâng, insuficiență cardiacă clasa III NYHA. Iar verdictul medicilor a fost cât se poate de clar – băiețelul de doar un an și șapte luni are nevoie de operație pe cord deschis!

“Medicii cardiologi spun că nu se poate fără operație, noi tot am sperat, am sperat poate să fie bine dar, din păcate, fără operație nu se poate să fie bine, decât posibil mai rău”, spune Iulian Popa, tatăl lui Matei.

 “Nici nu poți să dormi ca te gândești, o dată se poate întâmpla ceva și tu dormi…Fac apel la toate mamele care își iubesc copiii să mă ajute și pe mine, să nu mă lase fără copilul meu!”, a adăugat printre lacrimi Cornelia Toma, mamica lui Matei.

Matei are nevoie de ajutorul nostru

Matei este, alături de Sonia și alături de alți copii, pe lista micilor pacienți acceptați la operații pe cord deschis în prima misiune umanitară cardiologică a acestui an 

Operațiile vor fi făcute gratuit de o echipă medicală formată din chirurgi britanici care vor lucra alături de echipa profesorului universitar doctor Victor Costache, seful Secție Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR. Părinții ar trebui să plătească pentru consumabilele și tratamentul din timpul operațiilor, pentru ATI și spitalizare.

Puteți ajuta donând 2 Euro printr-un SMS la numarul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut din care va fi ajutat și Matei.