Ultimele două luni ale lui 2021 au fost intense, încărcate de activități și de realizări și, mai ales, de emoție. Pentru noi, finalul de an a fost pe cât de plin de proiecte și condensat în acțiuni, pe atât de diafan în simțiri, o efervescență frumoasă care nu ne-a lăsat să simțim ritmul alert. Trăgând linie, ne-am îmbogățit sufletește cum nu am fi crezut vreodată. Toți oamenii cu care am lucrat, toți generoșii pe care i-am cunoscut și alături de care i-am sprijinit pe cei care au avut nevoie sunt oglinda bunătății care ne înconjoară și în care vedem chipul României solidare.

Noul Ambulatoriu de la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” a prins deja contur. Și asta pentru că și-au dat mâna partenerii generoși care au făcut posibilă această investiție în sănătate – Hidroelectrica, Banca Transilvania, CEC Bank, TeraSteel și alte companii atente la sănătatea copiilor – cu cei dornici să susțină viitorul micilor pacienți – Art Interiors, CoArtCo, AMMO Design Solutions, VLAdiLA care se implică în crearea noului spațiu – și cu echipa care lucrează susținut pe șantier transformând radical Ambulatoriul.

Mai întâi, suprafața a fost curățată până la cărămidă, tencuielile vechi au fost date jos, pardoselile au fost desfăcute, vechile obiecte sanitare și caloriferele au fost demontate. Apoi pereții au fost gletuiți, a fost făcută structura metalică pentru susținerea noilor tavane, au fost refăcute complet instalațiile electrice, cele sanitare și termice, au fost făcute recompartimentări ale spațiului pentru noile cabinete și a fost instalat un nou sistem pentru detecția și avertizarea în caz de incendiu. Pas cu pas, diferitele faze ale proiectului sunt realizate iar noi suntem alături de echipa de pe teren, acordând atenție fiecărui segment al lucrării pentru că fiecare detaliu va fi o parte importantă a spațiului de poveste pe care îl creăm în beneficiul micilor pacienți de la INSMC.


„Va fi un tărâm de basm în care toți copiii să se poată simți supereroi în timp ce vor avea toate condițiile pentru a se vindeca. Suntem deja într-o fază avansată în proiect, lucrurile merg conform planurilor și sunt foarte fericită că zeci de mii de copii care vor veni anual aici se vor simți în siguranță, iar medicii vor avea toate condițiile pentru a-i trata așa cum trebuie, la standarde moderne”, a spus Alessandra Stoicescu Președintele Fundației Mereu Aproape.


„E un concept inovator, probabil e primul de acest fel într-un spital de copii şi îşi doreşte să schimbe filosofia în care trebuie tratată starea de sănătate”, e de părere domnul Conferențiar Doctor Mihai Craiu, medic primar pediatrie INSMC.
Până la finalul lui februarie 2022, întregul spațiu de 800 de metri pătrați al Ambulatoriului va fi complet renovat și modernizat, iar viitorii pacienţii vor beneficia de aparatură nouă şi performantă într-un decor de basm.

Din 29 noiembrie până în Ajun de Crăciun, ați văzut la Antena 1, în fiecare zi, povești extraordinare de viață și oameni minunați care și-au oferit sprijinul în campania „Ajut eu”, o Campanie Antena 1 desfășurată cu sprijinul Observator și Fundația Mereu Aproape. Au fost 25 de zile în care am descoperit împreună bunătatea în atât de multe inimi și în atât de multe colțuri ale țării, făcând posibile visuri și dorințe și aducând încrederea în viețile oamenilor.

„Ceva care pentru tine poate nu înseamnă un efort mare, pentru cineva care este lângă tine, la o mână întinsă distanță, poate însemna o bucurie uriașă, ceva ce îi dă sens vieții și sentimentul că nu e singur”, a spus Alessandra Stoicescu vorbind despre forța imensă a acestor două cuvinte atât de simple: ajut eu! Este forța care poate schimba din temelii destinul cuiva, iar ediția de anul acesta a campaniei a pus în prim plan oameni extraordinari care și-au depășit condiția și și-au construit o viață cu performanțe sau cu implicare în comunități, ajungând să sprijine, la rândul lor, alți semeni. Cu siguranță i-ați văzut la Antena 1 pe acești oameni care nu s-au lăsat doborâți, care au trecut peste mari praguri și care au întors în comunitate binele primit de ei de la Divinitate sau de la alți oameni, iar dacă nu i-ați văzut, îi puteți cunoaște aici: https://observatornews.ro/ajut-eu/

Noi am fost impresionați profund de poveștile lor de viață și, totodată, de bunătatea fără margini a celor care au dorit să îi susțină și s-au implicat imediat cum au auzit aceste povești. Aceștia sunt partenerii care și-au oferit sprijinul în campanie, empatia și dărnicia lor făcând să cadă multe lacrimi de fericire și schimbând în bine viețile a mii de beneficiari.

Miracolul pe care campania îl aduce se traduce prin faptul că îndeplinirea celor 25 de dorințe și visuri prezentate la Antena 1 înseamnă, de fapt, sprijinirea a mii de oameni, comunități întregi care beneficiază de binele făcut. Alte zeci de dorințe au fost înscrise și îndeplinite de nenumărați generoși pe site-ul www.ajuteu.ro, locul unde magia se întâmplă zi de zi pentru că platforma este deschisă permanent tuturor celor care doresc să își ofere sprijinul, indiferent de momentul pe care îl aleg.

Tot în această perioadă, copiii de la Școala Gimnazială Gheorghe Lazăr din județul Ialomița s-au bucurat din plin de noul Laborator multidisciplinar modernizat și complet utilat și dotat prin generozitatea companiei RURIS. Elevii din comuna Gheorghe Lazăr abia așteaptă fiecare oră de fizică, biologie, chimie sau matematică ca să facă experimente și să participe la lecțiile interactive, posibile acum în noul spațiu echipat cu tot ceea ce au nevoie la acest cursuri.

Entuziasmați de toate echipamentele tehnice, instrumentele de laborator, mulajele, kiturile pentru experimente pe care le-au găsit în noul laborator de științe, copiii s-au apucat de treabă alături de dascălii lor. „În loc să stai cu cartea şi caietul într-o clasă, mai frumos e să stai într-un laborator, să vezi experimente”, „La biologie mi se pare că o să ne ajute foarte mult pentru că vom vedea organele şi o să ne fie mai uşor” – sunt doar câteva dintre aprecierile elevilor despre cum decurg de acum orele disciplinelor lor preferate.

La rândul lor, dascălii nu doar că predau cu plăcere, dar se și pot lăuda cu unul dintre cele mai moderne laboratoare multidisciplinare din județ. Cristina Buzoianu, inspector managementul resurselor umane, a declarat: „Ne mândrim cu unul dintre cele mai performante cabinete, cred eu, din judeţul Ialomiţa. Lecţiile din cadrul diverselor arii curriculare vor fi mult mai atractive şi mult mult mai interactive”. Iar Andreea Georgescu, director Şcoala Gheorghe Lazăr, a adăugat: „Copiii abia aşteptau să se finalizeze. Au fost foarte încântaţi. Tot timpul ne întrebau când e gata, să putem începe cursurile în această sală.”

În campania Vreau să ajut, Teodora Maria Mititelu este una dintre cele mai tinere luptătoare și învingătoare pe care voi o sprijiniți. Micuța de doar nouă luni a fost diagnosticată cu atrezie de căi biliare extrahepatice și, după două operații fără succes în țară, medicii au decis că Teodora avea nevoie de transplant hepatic. După mai multe complicații și întârzieri cauzate pe de o parte de starea ei de sănătate, pe de altă parte de dificultăți de ordin financiar, Teodora a ajuns în sfârșit, în luna noiembrie, la Institutul ISMETT din Italia. Acest lucru a fost posibil datorită ajutorului generoșilor Fundației și s-a petrecut la timp pentru a o salva, ținând cont că ficatul ei nu mai funcționa.

Teodora a fost operată de medicii italieni chiar de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie primind o bucățică din ficatul tatălui ei, care a fost donatorul. După transplant, starea Teodorei este excelentă, medicii apreciind că ficatul ei nou este funcțional 100%, iar ea se recuperează extraordinar de repede. Recunoștința părinților merge către generoși: „Mulțumesc tuturor celor care au donat și care ne sprijină în continuare, mulțumesc din suflet Fundației Mereu Aproape!” (Lucreția Mititelu, mama Teodorei). Din Fondul de Solidaritate al campaniei Vreau să Ajut au fost acoperite toate cheltuielile conexe pentru transport, cazare și alimente pe care familia nu le putea asigura, iar transplantul Teodorei a fost finanțat de Ministerul Sănătății.

Iasmina Jelena Costache de 11 ani a fost diagnosticată cu sindromul Aicardi-Goutieres, o boală rară care cauzează anormalități neurologice. Iasminei i-au fost afectate și mâinile, și picioarele, iar în luna decembrie a făcut o operație complexă în Elveția, la Spitalul de Copii din Zurich. Din Fondul de Solidaritate al campaniei Vreau să Ajut, Iasmina a primit sprijinul financiar pentru diurna pe parcursul șederii de o lună în Elveția pentru ea și mama sa, după ce familia obținuse finanțarea pentru costurile operației și recuperarea obligatorie post operator de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Iasmina a fost operată cu succes printr-o intervenție ce a durat nouă ore și jumătate, apoi a avut nevoie și de o noapte la terapie intensivă. Intervenția la ambele picioare a presupus operații la cei doi genunchi și labele picioarelor cu implanturi și la șoldul drept cu implant. Din cauza unor complicații apărute în timpul operației, când Iasmina a pierdut mult sânge, medicul a decis întreruperea operației și amânarea intervenției de la șoldul stâng peste două săptămâni. Acum Iasmina se recuperează la spital unde este în grija echipei medicale, urmând să înceapă perioada de două luni și jumătate de recuperare intensivă, la Clinica de Recuperare a spitalului, ca să învețe să meargă.

Susținerea voastră înseamnă totul pentru ei, copiii și adulții pe care viața îi pune la încercare dar care pot merge mai departe datorită ajutorului vostru. Orice SMS de 2 Euro trimis la numărul 8848 va contribui la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care vor fi sprijinite financiar atât cazurile medicale vizibile pe posturile TV ale Intact Media Group, pe site-ul FMA, pe Facebook, dar și cele nemediatizate. Numărul de SMS 8848 este dat de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania, Orange și DigiMobil campaniei „Vreau să Ajut” și NU are recurență, iar valoarea unui sms este de 2 euro.

Ne puteți susține proiectele prin donații folosind variantele din meniul AJUTĂ ȘI TU! de pe site-ul nostru https://fundatiamereuaproape.ro/
Puteți lua legătura cu noi la adresa de mail office@fundatiamereuaproape.ro sau telefonic, la numerele: 021.527.19.94, 021.527.19.95, 021.527.19.96.

Suntem aici să ajutăm împreună!