La vârsta la care majoritatea adolescenților visează la gadgeturi de ultimă generație și haine de firmă, Mădălin are o singură dorință: să își permită operația pe cord care îl va ajuta  să trăiască. Din păcate, ambii săi părinți au murit recent, iar fratele mai mare care are grijă de el nu-și permite costurile mari ale operației. Cu toții îl putem ajuta pe Mădălin să trăiască donând 2 euro cu un simplu SMS la 8848.

 Soarta nu a fost deloc generoasă cu Mădălin. Provenit dintr-o familie modestă cu opt frați, el a rămas fără tată în luna noiembrie a anului trecut. Șase luni mai târziu, în primăvara acestui an, i-a murit și mama din cauza unui TBC descoperit tardiv.

Însă nu a rămas singur pe lume. Cătălin, fratele cel mare, și iubita lui, Georgiana, au făcut tot ce e omenește posibil să păstreze familia aproape, Au trecut prin comisii de analiză, prin anchete sociale și prin evaluări multiple, iar decizia instanței de judecată s-a pronunțat în favoarea lor. Și chiar dacă nu sunt nici pe departe bogați – cu toții trăiesc într-o fostă cantină socială dintr-o comună din județul Constanța, deținută de primărie, unde nu plătesc chirie, ci doar utilități – ei știu că trebuie să rămână uniți și să lupte împreună în fața provocărilor vieții.

Un necaz nu vine niciodată singur

2022 a fost un an blestemat pentru această familie greu încercată. Nu doar că acesta a fost anul în care capul familie a murit de inimă la doar 55 de ani, ci și cel în care au început problemele cardiace ale lui Mădălin, când a leșinat la școală.

Atunci profesorii au chemat ambulanța care l-a dus la Spitalul Județean din Constanța unde i-au fost făcute o serie de investigații. Cum  medicii au suspectat o posibilă afecțiune a inimii, au recomandat aprofundarea investigațiilor la un spital de copii din București. Însă părinții nu aveau bani, așa că nu și-au permis un drum până în Capitală.

Ajutorul a venit de la DGASPC Constanța care l-au trimis pe Mădălin la Spitalul Marie Curie, împreună cu fratele său Cătălin pe post de însoțitor adult. Aici a fost identificată problema la inimă, însă abia în luna iulie a acestui an a fost identificat și defectul septal atrial de cca 7 mm.

La nici o lună distanță, gaura din inima lui Mădălin a ajuns la 10 mm, iar specialiștii i-au recomandat urgent o operație cardiacă.

Dacă nu va face intervenția, riscurile sunt insuficiența cardiacă, hipertensiunea pulmonară sau chiar infarctul, toate punându-i viața în pericol. Intervenția se poate face la o clinică privată din București, dar  costurile sunt prea mari pentru familia lui.

Cu toții îl putem ajuta pe Mădălin, donând 2 euro cu un simplu SMS la 8848. Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22