Mădălina este o fetiță care până la cei opt ani pe care îi are nu a atins niciodată vreo jucărie. Sindromul Rett de care suferă, cea mai gravă formă a tulburărilor de tip autist, nu o lasă. Așa cum nu o lasă să se bucure de copilărie nici epilepsia, al doilea diagnostic al copilei. Mădălina a ajuns să facă trei-patru convulsii săptămânal iar multe dintre ele durează câte cinci minute. Pentru că medicamentele nu mai dau rezultate, medicii vor să-i monteze fetiței neurostimulator vagal, un dispozitiv costisitor. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau sa Ajut” din care va fi sprijinită Mădălina dar și alți copii.
Mădălina s-a nascut normal si nu a avut nicio problema pana la varsta de sase luni.  Dupa mai multe consultatii, fetița a ajuns la Spitalul Obregia. Sfatuiti de medicul neurolog care și astăzi are grijă de Mădălina, părinții au trimis, cu sprijinul SMURD, analize la Sofia, în Bulgaria, pentru teste genetice. 
De la doi la patru ani, Mădălina s-a chinuit cu recuperarea la spitalul Robănescu din București. Progresele medicale au fost incetinite de starea fetitei care nu dormea, plange si nu manca.
Recuperarea de la Robanescu a ajutat-o pe Madalina sa stea in sezut si sa isi tina capul. Numai ca, la controlul de la patru ani, medicul neurolog le-a explicat parintilor ca pentru Madalina exista riscul sa apara crizele epileptice. Si nici nu a implinit bine varsta, ca fetita a si inceput sa aiba convulsii. De la o criza la sapte zile, Madalina a ajuns astazi la trei-patru crize saptamanal. Trupul mic este epuizat de efectele bolii.

Neurostimulatorul vagal este un tip de tratament interventionist, bazat pe principii electrofiziologice. Rolul său este de a stimula nervul vag, principalul nerv vegetativ al organismului uman. Stimularea se realizeaza cu ajutorul unui generator implantabil, asemanator pace-maker-ului cardiac. Generatorul este preprogramat sa elibereze intermitent impulsuri electrice de intensitate scazuta, 24 de ore pe zi, catre nervul vag, la nivelul gatului pacientului. In Romania, tratamentul epilepsiei prin implantarea neurostimulatorului vagal se face printr-un subprogram national. Teoretic. Practic, subprogramul nu functioneaza. De aceea Mădălina depinde de bunăvoința oamenilor care îi văd acum povestea.

Dacă doriți să o ajutați pe Madalina, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Madalina Vasile”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>