Sacrificiul unei mame nu are limite. Ne-o demonstrează o tânără care a renunţat la tot ca să-i salveze pe cei trei copiii ai săi de tatăl violent. În prag de Crăciun, doi băieţi şi o fetiţă visează că vor avea un brad la fereastră şi o casă în care să le fie cald şi să miroasă a sarmale şi a cozonac.

Cu speranţă, şi-au lăsat dorinţele pe platforma Ajut eu, lansată de Antena 1, Observator şi Fundaţia Mereu Aproape.

La vârstă de 19 ani, Jenica Hâncu și-a întâlnit dragostea, un bărbat de 32 de ani cu care lucra împreună într-un depozit de fructe. După 7 luni de relație amoroasă, Jenica a rămas însărcianata cu primul lor copil, Luis Havier. Dat fiind acest lucru, amândoi au decis să se căsătorească.

La aproximativ jumătate de an de la nașterea primului copil, Jenica a rămas însărcinată cu cel de-al doilea băiat, Dennis Leonel. După acesta veste, soțul Jenicai a venit cu propunerea de a se mută în Ecuador, cu promisiunea unor acte legale astfel încât mama să își poată crește acolo copii, și a faptului că tot ce vor câștigă va fi investit în copii.Totul părea un vis frumos până când s-a transfortat în cel mai mare coșmar. Tatăl copiilor și-a ținut promisiunea doar pe jumătate, actele au expirat în 2 ani de zile, iar expresia ” investim în copii” era doar ceva fictiv.
Cei 4 locuiau împreună cu mama tatălui și împreună cu fosta lui soție și fața pe care o avea din fosta căsătorie. După expirarea actelor toată lumea o trata drept o “ilegală” și nimeni nu o mai ajută cu nimic. Vecinii, milostivi, îi mai aduceau câte o farfurie de mâncare pentru a-și putea hrăni cei doi copilași. Bunica copiilor, cea care se presupune că ar trebui să își iubească și răsfețe nepoții, ascundea toată mâncarea când aceștia veneau în casă dânsei și le dădea să mănâncă numai pâine uscată, câteodată chiar mucegăită, cu cafea. Toată presupusă familie îi spunea că este “o ilegală” și să plece înapoi în țară ei.
Jenica Hâncu (32 de ani), din comuna Segarcea, județul Teleorman, o mamă cu trei copii născuți pe meleaguri străine, în Ecuador, pe care îi crește singură într-o casă sărăcăcioasă a unei rude, a avut parte la Gala Ajut eu! de o zi pe care nu o va uita niciodată. Dorința ei și a copiilor ei era una greu de realizat: o casă. Și au primit-o. Nea Mărin Barbu i-a oferit cheia unei case noi, la ei în sat, în care Jenica va locui în curând alături de copiii ei. Și cum sărbătorile bat la ușă, copiii Jenicăi Hâncu au primit jucării și multe alte daruri. Un mesaj de încurajare și o promisiune de ajutor au venit pentru Jenica Hâncu și copiii ei din partea vedetei Observator, Andreea Berecleanu, aflată în acel moment la Londra.

Mecanismul este foarte simplu. Platforma AJUTEU.RO este locul unde visurile se împlinesc. Aici, oricine poate să-şi pună o dorinţă sau să ajute la împlinirea alteia. Pentru că să primeşti şi să dăruieşti sunt bucuriile care leagă oameni
Pe 29 noiembrie, Sandra Stoicescu a găzduit prima gală a campaniei. Oricine vrea să ajute se poate implica. Mecanismul este simplu. Intraţi pe AJUTEU.RO si alegeţi o dorinţă de îndeplinit. Campania va ține 26 de zile, pentru că Antena 1 împlinește 26 de ani.