Maria este poate unul dintre cei mai curajoși copii din lume. La 9 ani neîmpliniți, fetița a trecut deja prin 31 de operații, cu zâmbetul pe buze, convinsă fiind că se va face bine. Iar povestea vindecării ei nu s-a încheiat încă. O mai așteaptă multe alte astfel de intervenții chirurgicale menite să o scape definitiv de boala extrem de rară de care suferă: nev gigant.

Maria suferă de o afecțiune rară care afectează un copil la un milion
Doar unul dintr-un milion dintre copii se nasc cu un nev gigant care să acopere mai mult de 50% din suprafața corpului. Nevii giganți, în afară de faptul că sunt inestetici și crează complexele psihice, vin cu un risc crescut de melanom, cancer de piele, dar și cu riscul de a migra către creier sau alte organe.

Perseverenți și extrem de motivați, părinții Mariei au pornit lupta cu boala fetiței încă din primele luni de viață. Și, după îndelungi căutări la cei mai buni medici din România, care au stabilit diagnosticul clar și au evaluat tratamentul necesar, s-a decis începerea exciziei nevului la clinica GLG Werner Forßmann din Germania, specializată în astfel de cazuri.

Lungul drum al Mariei spre vindecare
Așa a început lungul drum spre vindecarea Mariei. Cu ajutorul Fundației Mereu Aproape care i-a mediatizat cazul și a strâns donațiile inimoșilor pentru micuță, au fost posibile multele drumuri ale părinților care au însoțit-o pe Maria spre clinica din Germania. Dacă prima intervenție a suportat-o la 5 luni, la nici 2 ani, Maria făcuse deja 8 operații, la 4 ani, 12, la 5 ani, 29, pentru ca acum, la aproape 9 ani, să fi trecut deja prin 31 de intervenții chirurgicale.

Majoritatea operațiilor au constat în implantarea expanderelor de piele. Prin această procedură pielea este întinsă în așa fel încât se obține piele sănătoasă pentru un transplant de piele înlocuind astfel porțiuni de zonele afectate.
„Tratamentul, care constă în mulți pași, este menit a îndepărta nevii gigant. Aceștia reprezintă pentru pacienți o problemă psihologică și un mare risc de a dezvolta cancer de piele.“, spune Dr. Lutz Meyer, medic șef al centrului ZVM, unul dintre puținii specialiști care pot face acest tip de intervenții.
Acum, mare parte din pielea de pe corp afectată inițial de nevul gigant e vindecată. Au rămas însă porțiuni care vor fi și ele supuse în timp aceluiași tip de tratament.
“Întrebată de învătătoare ce dorință i-ar cere vrăjitorului din Oz să-i îndeplinească, micuța Maria a răspuns că și-ar dori să o ajute să îi îndepărteze “alunița” de pe picioare, ca să poată purta și ea pantaloni scurți”, ne-a povestit mama fetiței.

Spune și tu #VreauSăAjut și donează 2 euro prin #sms la #8848 sau fă o donație în conturile Fundației Mereu Aproape!
Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal. Orice sumă contează!
Conturi Fundația Mereu Aproape
CIF 18212553:
Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON
Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR
Cod SWIFT: BTRLRO22