Durerile cumplite de spate, sprijinul în pumni și nevoia de a fi mereu ajutată de cineva ca să se mute dintr-un loc în altul nu au fost deloc motive suficiente pentru o fetiță din județul Vîlcea ca să lipsească de la școală. Maria are 13 ani, a terminat clasa a șaptea și speră ca în curând să scape de durerile care nu o lasă să doarmă. Copila are scolioză cu unghi Cobb de 140 de grade, o formă cumplit de gravă. Un singur medic din România se încumetă să o opereze numai că, pentru pregăririle preoperatorii și pentru intervenția chirurgicală, Maria are nevoie de o sumă foarte mare de bani. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau sa Ajut” din care va fi sprijinită Maria dar și alți copii. Vă avertizăm că urmează imagini și informații care vă pot afecta emotional!
Durerile de spate, de gât și de mîini ale Mariei au aparut în 2014. Atunci a aflat de ele și Ana Zugravu, asistent social, coordonatorul Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale din Creșeni, judetul Valcea, și omul care are grijă de Maria, de sora ei și de mama fetelor. Acest om a dus-o pe Maria la investigațiile care au stabilit diagnosticul de tumoră intramedulară T6-L1. Diagnosticul Mariei, scolioză cu unghi Cobb sagittal T6-T12 de 140 grade, a fost descurajant pentru medici, copilă și mama deopotrivă. Speranța i-a fost redată Mariei de medicul ortoped Alexandru Thiery care a cerut mai multe investigații și care, după ce s-a sfătuit cu echipa sa, a decis să o opereze pe copilă. Intervenția chirurgicală, cu implanturi vertebrale, va fi în septembrie. Până atunci, Maria va purta pentru 42 de zile, un halou cranian care să-I reducă rigiditatea coloanei.
Maria are nevoie de 26.000 de euro pentru operația cu implanturi la coloana.
Dacă doriți să o ajutați pe Maria, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Maria Duica ”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>