Pe fetița aceasta frumoasă și drăgălașă o cheamă Maria și, de când s-a născut, merge săptămânal pe la doctori. Copila are mai multe malformații dar, din fericire, pentru bolile copilei există și leac, și medici pricepuți și părinți iubitori. Maria mai are nevoie acum, de ziua ei, doar de generozitate pentru a se face bine. O putem ajuta donând pentru ea 2 euro prin SMS la numărul 8848.

 

Frumoasă să o pui în ramă, veselă de-ți bucură ochii și luptătoare de îți topește sufletul, așa este Maria. Fetița aceasta, născută acum cinci luni, pe 10 iunie, ascunde sub zâmbet și hăinuțe boli multe.

Pe 10 iunie 2023, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu al V-lea prunc – Maria – care, din păcate, s-a născut cu mai multe malformații: agenezie anală înaltă cu fistulă vestibulară (s-a născut fără gaura fundulețului, iar rectul nu e conectat unde trebuie), iar de la mâna stângă îi lipsesc 2 osișoare – agenezie de radius și metacarpian I (la degetul mare). În primele zile de viată, a suferit o intervenție chirurgicală (colostomie) care să îi poată permite tractului digestiv să funcționeze, ea fiind hrănită exclusiv intravenos până atunci. Aceasta colostoma funcționează cu punguțe și este un anus contra naturii provizoriu până se vor face operațiile de reconstrucție și de închidere de colostoma. În spital, a dezvoltat o bronhopneumonie foarte puternica care a ținut-o intubată 9 zile și pe tratament antibiotic 30 de zile”, așa și-a început scrisoarea prin care ne cerea ajutorul pentru fetița ei Oana Grigore, mama Mariei.

Drumul pentru recuperare este lung si anevoios. Maria mai necesită un minim de 4 operații pentru a putea avea o viață normală: două pentru funcționalitatea tractului digestiv (reconstrucție anală și închiderea colostomei) și două la mânuță (centralizare și policizare).

Părinții micuței sunt acum în căutarea fondurilor pentru a plăti primele două operații: 30.000 de euro. Pe 22 noiembrie, Maria va face prima intervenție chirurgicală. Medicul care îi va reconstrui zona genitală este în Olanda și acolo trebuie să ajungă copila în nici zece zile.  Reconstrucția plastică o va scăpa pe Maria de colostoma pe care o are din a patra zi de viață.

„Calitatea viețíi ei depinde foarte mult de aceste operații. Depinde tot viitorul ei de anoplastia asta, depinde tot viitorul ei de femeie, de mamă, dacă va vrea să devină mamă”, spune mama Mariei. 

Familia Mariei, părinții, sora și cei trei frați mai mari, gravitează în jurul bebelușei. Adesea merg toți la consultațiile și investigațiile medicale săptămânale pe care le face mezina. Toți au grijă de ea, toți se roagă să fie Maria bine.

”Trebuie să luptăm până la capăt și să facem partea noastră de părinți, pentru ea. Tot greul ea îl va duce. Suferința trupească este la ea și trebuie să fim puternici pentru ea și trebuie să luptăm până la capăt și să facem partea noastră de părinți, pentru ea”, ne mărturisește Oana Gheorghiță.

Pe Maria o puteți ajuta donând doi euro prin SMS la numarul 8848 dar și prin plată cu cardul ori prin transfer bancar. Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape
CIF 18212553:
Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON
Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR
Cod SWIFT: BTRLRO22