Maria Lupu, o copilă de aproape trei ani care suferă de o malformație congenitală foarte gravă a ochiului, dar și de alte afecțiuni greu de depistat. Maria ar putea avea o viață mai buna dacă medicii i-ar pune un diagnostic clar. Iar pentru asta, fetița trebuie să facă analize genetice prea costisitoare pentru tinerii ei părinți. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei „VreausăAjut” din care va fi sprijinită Maria, dar și alți copii ori adolescenți.

Părinții, Mihaela și Ionel Lupu speră că analiza genetică WES, făcută într-un laborator din Finlanda, Germania sau Olanda, le va da lor dar mai ales medicilor răspunsul la întrebarea de ce boală suferă Maria. Iar o dată cu acest răspuns, tinerii părinți ar putea respire și ei mai bine după aproape trei ani de panică, frământări și tristețe.

Maria este mezina familiei Lupu. S-a născut la termen, fără complicații, la fel ca sora ei mai mare.  Doar că Maria nu a venit pe lume perfect sănătoasă și a fost nevoie de zeci de drumuri pe la medici pentru diagnostic mai mult sau mai puțin corecte. Primul șoc a fosta dus de suspiciunea de retonoblastom.

Trei medici, unul din România și doi din Franța, au infirmat retinoblastomul și au stabilit că Maria suferă de o malformație rară, două cazuri la zece mii de nașteri:colobom de nerv optic și colobom coroidian. Iubirea necondiționată leagă această familie dar, oricât de mult ar încerca, soții Lupu nu pot răzbi singuri. De aceea au și acceptat să își spună povestea public.

Iubirea necondiționată leagă această familie dar, oricât de mult ar încerca, soții Lupu nu pot răzbi singuri. De aceea au și acceptat să își spună povestea public.

Dacă doriți să o ajutați pe Maria, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro, cu numele „Maria Lupu”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil