Măriuța are 1 an și două luni, este al șaptelea copil al soților Monoran, iar inima ei mică are două găuri mari care nu se pot închide prin tratament medicamentos, ci doar printr-o operație complicată, pe cord deschis. O poți ajuta donând 2 euro la SMS 8848!

 

„E deosebita, e minunată, e scumpă”, ne spune Ana Monoran, mama Măriuței, așa cum o alintă părinții pe micuța Maria. Are un an și două luni și este al șaptelea copil al soților Monoran. Părinții știau înainte de a se naște că Măriuța lor va avea probleme de sănătate dar, oameni credincioși și iubitori de copii, au refuzat ideea unui avort.

 

„Nu ne-a întristat atât de tare Sindromul Down pe noi. Noi l-am acceptat și îl acceptam cu bucurie, nu-i problemă! Dar ce ne-o întristat cel mai tare e faptul ca oricând viața ei se poate opri”, a declarat Dumitru Monoran, tatăl Mariei.

 

Inima mică a Măriuței are două găuri mari care nu se lăsat închise prin tratament medicamentos.

 

„De asta ea nu ia în greutate, ea nu sta în șezut, pentru că inima nu pompează cât îi trebuie”, a declarat Dumitru Monoran, tatăl Mariei.

 

Medicii care o au în grijă pe Măriuca le-au recomandat părinților să facă operațiile la început de februarie când la București vine, din Marea Britanie, o echipă medicală complexă pentru a opera mai mulți copii români cu inimi bolnave.

Britanicii vor opera pro bono în săli de chirurgie puse gratuit la dispoziție de una dintre cele mai mari rețele medicale private de la noi.

 

Este nevoie doar de banii care să le asigure acestor copii tratamentele și consumabilele din timpul operației și apoi din ATI. Sumele pentru inimi reparate sunt mari, timpul este scurt.

 

„Ma gândesc în felul următor – ca niciun părinte să nu-și îngroape copiii. Copiii trebuie să îi îngroape pe părinți… altă dorință nu am!”, a declarat Dumitru Monoran, tatăl Mariei.

 

Șansa ei depinde acum de generozitate. O puteți ajuta donând 2 EURO prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat ȘI acestor copii aflați de acum în grija Fundației Mereu Aproape.

 

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848. Numărul 8848 NU are recurență.