O fetiță de 12 ani din Timiș se uită chiar acum la noi și așteaptă cu sufletul la gură să îi fim, toți, alături. O cheamă Medeea, este timidă și e mai tot timpul tentată să se ascundă de lume. Pentru că Medeei îi este rușine că boala rară de care suferă i-a deformat craniul și spatele. Oricât de mult ar iubi-o părinții ei și oricât de mult ar încuraja-o, Medeei îi vine greu să treacă peste cuvintele grele pe care i le arungă mai zilnic mulți copii. Dar Medeea este o fetiță frumoasă, cu o boală pe care o poate învinge. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau sa Ajut” din care va fi sprijinită Medeea dar și alți copii.
Medeea a venit pe lume la termen, dintr-o sarcină fără probleme. Problemele au apărut însă repede și părinții au tot căutat să afle ce I se întâmplă copilei. Acum cinci ani, au dus-o în Ungaria pentru investigații. Tot atunci a și fost operate Medeea la cap pentru o tumoră. După ce împlinește 14 ani, fetița mai are de făcut o operație de reconstrucție a oaselor craniene. Între timp, însă, sănătatea Medeei s-a degradat.
Cu spatele deformat în unghi de 90 de grade și cu dureri mari, Medeea a încercat, la recomandarea medicilor, fizioterapia, însă procedurile i-au accentuat chinul. Diagnosticul de scolioză toraco-lombară i-a fost pus la spitalul Grigore Alexandrescu din capitală dar îndreptarea coloanei Medeei se poate face numai într-un spital privat. Medeea suferă de două ori. O data din cauza bolii, apoi a răutiților unor copii care nu înțeleg că fetița este doar suferindă.
Încurajată de părinții care îi spun mereu că se va face bine și că va scăpa de dureri fizice și emoționale, Medeea așteaptă operația. Dar gândul la intervenția chirurgicală îi dă emoții. Suma necesara operatiei este de 18 mii de euro.
Dacă doriți să o ajutați pe Medeea, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Medeea Gleizer”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>