Soții Coroș din județul Hunedoara aveau un băiețel și și-au dorit și o fată. Când au aflat că vor deveni părinți de gemeni, au făcut ochii mari de surpriză și de fericire.  Fericirea a fost scurtă căci Iris și Andreas s-au grăbit să vină pe lume. Mama lor i-a născut natural, în spital, cu o moașă, căci medicul care urmărea sarcina nu putea fi deranjat până dimineața la ora șapte. Așa că bebelușii prematuri sunt bolnavi. Dacă pentru Iris există doar soluția terapiilor și speranța ca într-o zi să stea în șezut, pentru Andreas, părinții încearcă să adune banii care să le ajute băiețelul să meargă singur. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau sa Ajut” din care va fi sprijinit Andreas dar și alți copii.
Andreas are aproape trei ani și îi place, ca oricărui copil, să se joace. O face greu și numai cu sprijinul părinților și al fratelui mai mare. Andreas a avut nevoie de reanimare și medicii i-au dat șanse de zece la sută să supraviețuiască. Abia după 12 zile de terapie intensivă starea lui a început să se amelioreze.
Diagnosticul de paralizie cerebrală a venit la patru luni. Terapiile l-au ajutat mult pe Andreas și pentru el există o soluție medicală care sa-I ofere independența. În schimb, pentru sora lui geamănă, speranța este mică. Iris nu stă în șezut, nu se rostogolește și își folosește cu greu mâinile.
De când au aflat de doctorul Park, soții Coroș își concentrează eforturile să ajungă cu Andreas la el, în Statele Unite. Puștiul a fost acceptat la operație și trebuie să o facă peste două luni.
Dacă doriți să il ajutați pe Andreas, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Andreas Coros”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>