Melek Kilavuzoglu este o fetiță de zece ani, veselă și plină de speranță. Primii pași ai fetiței făcuți la vârsta de un an au fost cei care i-au îngrijorat pe părinți. Mersul ușor legănat i-a trimis direct la medic unde, în urma unor investigații făcute un an mai târziu, aveau să afle că fetița lor suferă de amiotrofie spinală tip III, un diagnostic grav care duce la pierderea masei musculare și scăderea forței din organism.

Melek este al doilea copil al familiei. În 2010, fratele ei s-a stins din viața după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Odată cu venirea ei pe lume, părinții au crezut că e o minune și i-au oferit, încă din primul moment, toată dragostea și atenția lor. Deși nu există tratament care să vindece complet această afecțiune, Spinraza este un medicament care încetinește evoluția progresivă a bolii. Din 2018, acest tratament este disponibil și în România și se face gratuit la anumite spitale și centre de recuperare din țară. În 2020 a fost acceptată la tratament și Melek. De atunci boala ei nu a mai avansat, însă fetița a dezvoltat o scolioză neuromusculară din cauza poziției pe care o avea în fotoliul rulant.

De la vârsta de 6 ani Melek își pierduse deja capacitatea de a merge singură în picioare, fapt ce a agravat progresul deformării coloanei. Cu toate că părinții au făcut eforturi și au dus-o la înot, kinetoterapie ș.a, coloana vertebrală a fetiței s-a strâmbat până a ajuns să îi apese pe plămâni. Medicii români au indicat necesitatea operaiei. Îngrijorați că și-ar putea pierde și al doilea copil, părinții au mers cu fetița lor în Turcia pentru o a doua opinie medicală. Medicii turci au confirmat că este nevoie de operație, dar costurile depășeau 100.000 euro, bani pe care nu aveau cum să îi strângă, așa că au revenit în România.

Anul acesta medicii de la Spitalul Dr. Victor Gomoiu din București au decis că Melek are nevoie urgentă de operație la coloană pentru a scăpa de durerile insuportabile și pentru a nu-i fi afectată și mai tare respirația. Intervenția a durat mai bine de zece ore, dar rezultatul a fost unul de succes. Fetița s-a recuperat destul de repede, astfel că a putut fi externată și s-a întors acasă. Acum face exerciții de respirație cu ajutorul unui aparat pentru a crește capacitatea pulmoanară și a respira corect din nou.

Mama a fost instruită de kinetoterapeuții din spital ce exerciții să facă cu fetița acasă si le aplica în fiecare zi. Abia după trei luni de la operație, Melek va putea să reia sedințele de înot care-i plăceau atât de mult. Pentru că iubește animelele, se jocă în timpul liber cu cățelușul celei mai bune prietene a mamei sale și așteaptă nerăbdătoare să înceapă școala.

“Nu ne permiteam costul implanurilor. Ar fi fost foarte greu pentru noi, mai ales că viața fetiței noastre a fost pusă în pericol. Ne-am simțit neputincioși în fața bolii și a durerilor provocate de coloana strâmbă. Corsete am tot făcut ani la rând, avem o cameră plină și nu ne-au ajutat cu nimic. Mulțumim Fundației și tuturor sponsorilor care au făcut posibilă acoperirea costurilor necesare pentru șuruburile care i-au îndreptat coloana.”, ne-a mărturisit Mariana, mama lui Melek.

Asociația Neurocare, Clinica Medică Hipocrat 2000 și Safe Protection SRL sunt sponsorii care ne-au susținut pentru a o ajuta împreună pe Melek Kilavuzoglu să facă această intervenție cu implanturi ortopedice extrem de costisitoare.

Persoanele juridice care vor să întindă o mână de ajutor copiilor pe care îi susținem pot face o sponsorizare. Mai multe detalii aici. – https://fundatiamereuaproape.ro/directioneaza-20-din-impozitul-pe-profit-persoane-juridice/

Dacă doriți să ajutați și alți copii precum Melek, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro.

Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*. Numărul 8848 NU are recurență.

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil.