Nu știm dacă dumneavoastră credeți în îngeri păzitori dar noi credem că mulți dintre cei care vă uitați la noi sunteți acești îngeri. Pentru că nu e dată să vă cerem ajutorul pentru copii bolnavi grav si să nu răspundeți cu generozitate.  Astăzi vă povestim despre Francesca, o fată căreia la naștere medicii i-au dat zero șanse de viață și care a avut nevoie de 15 ani ca să-și învețe corpul să stea pe un scaun. Franci, cum îi spun familia, colegii și prietenii, are forța unui taifun închis într-un trup rigid. DAR Franci are șanse să meargă singură, DACĂ ajunge să fie operată de doctorul Park, în Statele Unite. Așa că vă rugăm să fiți iar îngeri păzitori și printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei “Vreau sa Ajut”. Pentru Francesca dar și pentru alți copii.
Francesca s-a născuta prematur, la 26 de săptămâni, și cantarea 950 de grame. Dupa cele doua luni de incubator, a plecat acasă cu doua kilograme și jumătate și cu multe boli neștiute la acel moment. In primele luni, copila s-a dezvoltat normal dar  Claudia, mama Francescai, simtea ca, totusi, ceva nu e bine. Chiar daca medicii spuneau contrariul
Tetrapareza spastică este boala care, teoretic, ar fi trebuit să o țină veșnic pe Francesca la pat. Numai că viața ei s-a intersectat cu cea doctorului Florin Gherghina, omul care face minuni în mica sală de fiziokinetoterapie de la Facultatea de Medicină din Craiova. Și pe când Franci avea cinci ani, au început împreună lungul drum al recuperării.
Francesca și mama ei au aflat prima data despre rizotomie dorsală selectivă de la medici turci dar aceștia nu și-au încurajat pacienta să se urce pe masa de operație. Ar fi putut pierde toată mobilitatea câștigată în anii de terapii. Și teama Francescăi a durat până anul trecut când, la București, a discutat ea singură, față în față, cu neurochirurgul american TS Park.
Francesca are nevoie tot timpul de sprijin ca să se deplaseze dar asta nu a împiedicat-o să ducă o viață socială normală. Este puternică și foarte iubită de colegi și de dascălii care și-au adaptat stilul de predare pentru ca Franci să poată ține pasul cu scrisul.
Dacă doriți să o ajutați pe Francesca, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Francesca Zavera”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>