Mihai Suciu a trecut cu bine peste cele doua operații riscante și dificile, pe care le-a făcut în Statele Unite ale Americii, la Spitalul din Saint Louis. Intervențiile au fost un real succes pentru reducererea riscului de deformare a coloanei vertebrale, dar, mai ales, pentru reducerea spasticității musculare astfel că, la numai 23 de zile de la prima dintre acestea, Mihai face progrese remarcabile cu mersul independent.

                       

La controlul final cu Dr. Park – celebrul chirurg care l-a operat, Mihăiță a înțeles că, pentru a merge în picioare, fără ajutor, trebuie să depună mult efort și să muncească din greu la orele de terapie. Medicul i-a dat chiar șanse și pentru genunchii arcuiți; cu terapie zilnică de 1-2 ore, atât mersul cât și poziția genunchilor se vor îmbunătăți în cca 3 luni.

                      

Sora și mama i-au fost alături lui Mihai, în SUA, zi de zi, iar la întoarcerea în țară o vor face împreună cu tatăl care îi așteaptă, nerăbdător acasă.

             

Diana, mama lui Mihai, ne-a ținut constant la curent cu starea lui Mihai și ne-a transmis noutăți despre terapia făcuta zilnic la St. Louis Children’s Hospital. Într-unul dintre mesajele recente, ne-a făcut rezumatul stării lui Mihai dinainte de plecarea spre România și ne dorim să-l împărtășim cu voi:

<<După prima operație a fost crunt; a doua a fost mult mai ușoară iar recuperarea mai rapidă. Mihai a fost încordat și temător. I-a fost greu cand trebuia ridicat din pat. Îl plimbau câte 30 de minute, după ce îl ridicau, iar el obosea. Am fost cu el uneori în gradina de pe acoperișul spitalului ca să îl distragem de la dureri și oboseală. În timp am reușit să trecem peste greutăți. Acum trebuie să purtăm orteze de zi și orteze de noapte pentru o perioada lungă de timp. O vom face. Încă este greu; Mihai merge cu scaunul și cadrul, dar trebuie multă muncă și va scăpa de ele. Experiența este unică! Sunt atât de profi și de amabili toți cei din echipa Dr-lui Park! Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați stat alături și celor care ați donat pentru Mihai. Mulțumim Fundației Mereu Aproape pentru tot ceea ce a făcut pentru noi! <3 >> (Diana Suciu, mama lui Mihai Suciu)