În viaţă nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici. Ne invaţă lecţia aceasta un puşti de nici şase ani. Care, născut prematur şi cu un diagnostic crunt – parapareză spatică – s-a încăpăţânat să se ridice. Însă pentru următorii paşi, Mihail mai are nevoie de puţin sprijin. O operaţie care nu se poate face decât în America l-ar putea ajuta să joace fotbal, să alerge în parc sau să urce munti. Exact ca alţi copii de vârsta lui. Pentru asta puteţi dona 2 euro prin SMS la numărul 8848. Prin această donaţie alimentaţi fondul de solidaritate al Campaniei „Vreau să ajut”, din care vor fi acoperite nevoile medicale ale lui Mihail şi ale altor copii.  
Mihail e modelul de copil luptător. A venit pe lume grăbit, prematur. Avea doar 950 de grame şi un diagnostic năucitor.
Creierul lui Mihail nu ştie cum să le spuna picioarelor să mearga. Nu are şi aceasta functie. Dar cum mama l-a învăţat că nimic nu e imposibil, el a reuşit să se ridice şi să facă primii paşi timizi şi ezintanti.  E veşnic atent şi curios la tot ce e în jur. Întreabă, cercetează, explorează. Dar nu poate face asta decât prin cărţi.  Lumea pe care o descoperă în paginile colorate e şi dincolo de pereţii acestei case. Dar pentru Mihail e imposibil să o descopere aşa, la pas. Fiecare zi din viaţa lui e, la propriu, ca mersul pe sârmă. O operaţie care se face doar în America l-ar putea ajuta să descopere la propriu lumea dintre două coperte de carte.
Dacă doriți să îl ajutaţi pe Mihail, puteti dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „MIHAIL NEACŞU”.
Românii din străinătate pot contribui la salvarea lui Mihail online sau prin Paypal menționând numele lui. Orice sumă contează!

Mihail a fost deja acceptat la spitalul de copii Saint Louis din Missouri, pentru operaţie. Mai are nevoie doar de bani. Acolo li s-a schimbat viaţa şi altor doi copii din Romania. Cel mai recent, Violeta Batagaru, a facut acolo primii paşi.
 


Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>