Pentru o fetiță de patru ani din județul Sălaj, Bucureștiul este sinonim cu sănătatea. Cu inima mică extrem de bolnavă, Miriam știe că trebuie să bată un drum de peste cinci sute de kilometri pentru a se face bine. Dar mai știe și că, după operația salvatoare, va merge acasă unde visează la un tort și la mâncare ei preferată: sos cu pită. Bunătățile i le va face cu siguranță bunica ei. Însă grija banilor necesari operației o putem înlătura doar noi, împreună, donând pentru Miriam 2 euro la numărul de SMS 8848.

 

Miriam s-a născut prematur, motiv pentru care mama și-a făcut probleme pentru starea de sănătate a micuței ei. Însă în maternitate, atunci când mama a întrebat dacă Miriam este bine, mai ales că s-a născut cu o mică adâncitură în piept, medicii i-au dat asigurări că fetița e foarte sănătoasă.

Doar că mama simțea că ceva nu e în regulă cu fetița ei: “Am văzut că este foarte slăbuță, nu crește normal și am ajuns la un medic pentru copii”, povestește Marta Dragomir, mama lui Miriam.

Medicul a bănuit că mica inimă ar fi cauza ne-sănătății lui Miriam și le-a trimis pe mamă și copilă la Cluj-Napoca. Clujul a confirmat suflul sistolic și a indicat monitorizarea ei.

Iar boala nu a stat în loc: “Fetița între timp s-a mai agravat, I se auzea la spate un suflu destul de mare și am ajuns din nou la Cluj și acolo ni s-a descoperit că fetița are suflu sistolic foarte mare și vena dintre artere care pulsează sângele în plămâni”, își amintește mama lui Miriam.

Mai mult, de la diagnosticare și până acum starea lui Miriam s-a degradat mult.

“De câtva timp mi se plânge că o dor mâinile, picioarele. Mi-au spus medicii că e ceva normal că aceasta este boala”, explică Marta Dragomir.

Noaptea, când fetița plânge, mă trezesc și ies pe afară cu ea. Pentru mine, ca bunică, și ca mamă, mă doare enorm de mult. Dacă ea a fost așa, mai beteguță și am știut că are probleme, m-am atașat de ea foarte, foarte tare”, spune și bunica micuței .

Unul din medicii cardiopediatri din Cluj le-a recomandat părinților să îi facă fetiței cât mai repede operația și le-a vorbit despre varianta mai puțin traumatizantă, procedura intervențională.

 “Au spus că va costa în jur de zece mii de euro operația. Vă dati seama, la suma aia nu ne-am gândit și dacă vindeam casa, nu primeam suma aia. Și vă dați seama, e un copil nevinovat, e un copil dorit de familie, deci noi nu ne-am gândit că o să facem rost de atâția bani sau să avem de unde”,  spune mama lui Miriam.

Alături de alte trei copile, Miriam este pe lista pacienților acceptați în misiunea umanitară cardiopediatrică susținută de Fundația Mereu Aproape. Medicul chirurug Petru Liuba vine special din Suedia pentru a le opera pe fetițe la Spitalul Cinic Sanador.

Le puteți ajuta pe cele patru fetițe donând printr-un SMS de 2 EURO la numarul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat și acestor copii aflați de acum în grija Fundației Mereu Aproape.

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22