Zilele acestea, 13 pui de om vor fi operați pe cord, la București, de o complexă echipă medicală britanico-română. Copiii, mulți dintre ei sub un an, s-au născut cu grave malformații cardio. Și mulți dintre ei fac acum a doua sau chiar a treia operație. Un astfel de mic pacient este Adrian, un băiețel de zece luni care a avut prima intervenție chirurgicală la doar cinci zile de viață. Pentru toți acești copii, vă rugăm să fiți generoși și să donați câte doi euro la numărul de SMS 8848!

 

Adrian, Adi cum îi spune mama lui, este singurul copil al Cristinei Oană. Băiețelul s-a născut cu o malformație cardiologică gravă, transpoziție de vase mari. Abia adus pe lume, Adi a și fost operat de chirurgii de la Târgu Mureș.

“Practic, au fost inversate artera aortă cu artera pulmonară. La cinci zile de la naștere a fost operat”, povestește mama micuțului.

 

În cele două săptămâni cât Adi a stat în Terapie Intensivă, mama lui a pendulat între speranță, frică paralizantă și iar speranță.

“Două săptămâni groaznice, în care nu mi se spunea că sunt șanse de sută la sută să iasă bine, mi se spunea continuu că are lichid la plămâni, că situația este critică”, spune Cristina Oană.

 

Forța bebelușului și grija medicilor l-au ajutat pe băiețel să depășească încercarea grea. Acomodarea cu mama și apoi mediul familial l-au ajutat pe Adi să crească, a început să mănânce și să ia în greutate. Dar inima lui mică nu era și nu este pe deplin vindecată, are o porțiune care s-a încăpățânat să nu se închidă perfect. De aici nevoia de a fi operat din nou, iar intervenția chirurgicală este necesar a fi făcută repede.

“Fără această operație  se poate ajunge la insuficiență pulmonară și poate apărea acea cianoză, adică să devină albastru, să capete o culoare albăstrie”, a mai adăugat mama bebelușului.

 

Adi și alți 12 copii vor fi operați în aceste zile la Spitalul Clinic Sanador București, de echipele medicale britanică, condusă de cardio chirurgul Șerban Stoica, și românească, a profesorului universitar doctor Victor Costache. Doctorii și echipele lor vor opera pro bono, însă părinții trebuie să plătească pentru tratamentele și consumabilele din timpul operațiilor și din ATI.

Pentru Adi și pentru ceilalți 12 copii puteți contribui donând prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal.