Natalia are aproape doi ani și până acum zece luni a fost un copil normal. Așa cum povestește domnul Cristian Florea, tatăl fetiței, aceasta „era veselă, începuse să meargă, ajutată de mânuțe mergea, pășea, râdea toată ziua, era sufletul casei alături de frățiorul ei. Acum…”
Acum Natalia este un copil bolnav, al cărei corp mic este măcinat de convulsii. Nu mai poate merge, plânge din orice, este agitată. Nu mai seamănă deloc cu copilul vesel pe care îl știau părinții.
Totul a început în luna martie a anului trecut, când în urma unei febre mari care nu a cedat nici sub tratament, copila a începutpovestește mama Nataliei, “să aibă probleme cu piciorușul drept, nu mai dorea să îl miște, să îl pună jos, să se sprijine de el”.
Investigațiile medicale nu au indicat vreo problemă însă, la o saptămână de la declanșarea febrei, Natalia a fost dusă de urgență la spital, unde a făcut prima convulsie. Starea ei s-a înrăutățit iar medicii au luat-o în grijă: “Au băgat-o la oxigen și au început un tratament, nu știu ce pentru că nu ni s-a spus ce fel de tratament i s-a administrat sau pentru ce”, povestește Cristina Florea, mama Nataliei.
La insistențele părinților, fetița a fost mutată la Spitalul Marie Curie din Capitală. Se simțea atât de rău încât atunci când a fost internată, a intrat în comă. Medicii au diagnosticat-o cu encefalită acută și i-au dat șanse mici de supraviețuire. Totuși, Natalia a vrut să trăiască și a depășit criza. A rămas însă cu multe probleme care îi obosesc organismul și așa chinuit: “A trebuit să o alimentăm strict pe sondă, nu mai mânca deloc pe guriță, nu mai stătea în funduleț, nu mai ținea capul, nu mai prindea obiecte cu mânuțele, nu mai făcea nimic.”, spune mama.
Ulterior, Natalia a fost mutată în alte două spitale din București. I s-a administrat imunoglobulină iar schimbarea tratamentului de la o lună la alta i-a înrăutațit starea. Hotărâți să își recapete fetița veselă, soții Florea au căutat soluții în străinătate: “Am luat legătura cu o clinică din Turcia care a acceptat să mergem la ei, contra cost, normal, prima data pentru investigații, strict pentru investigatii”, povestește mama, cu speranță și încredere. Drumul Nataliei în Turcia este esențial pentru că medicii vor putea stabili și cel mai potrivit tratament pentru sănătatea Nataliei. Ar fi tratamentul cu imunoglobulină care nu s-ar mai schimba de la o lună la alta, ar fi același în fiecare lună și ar ajuta-o mai mult, nu ca la noi când se schimbă în fiecare lună tipul de imunoglobulină, ia unul, e foarte agitată, la celălalt face mai multe convulsii, mai multe crize epileptice.”, spune mama Nataliei.
Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei “Vreau sa ajut” donand doi euro prin SMS* la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania “Vreau sa ajut”. Sau, sunand la numerele afisate pe ecran, din reteaua Telekom, reteaua de telefonie fixa. Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau sa Ajut. Puteti dona trei, cinci sau zece euro. Din fondul de solidaritate al campaniei o putem ajuta pe Natalia dar si pe alti copii. Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro. Romanii din strainatate pot contribui online sau prin paypal mentionind numele Natalia. Orice suma conteaza!
SMS LA 8848
Suma alocata cauzei este de 2 Euro.
Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament.
In retelele Telekom Romania Mobile si Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului.
Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.
APELURI ÎN RETEAUA DE TELEOFONIE FIXA
0 900 900 303: 3 euro/apel
0 900 900 305: 5 euro/apel
0 900 900 301: 10 euro/apel
CONTURI FUNDATIA MEREU APROAPE
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU