Joaca, explorarea, întrebările și răspunsurile, curiozitatea sunt arme extrem de puternice în educația unui copil. Știm cu toții că cei mici adună rapid informații și trăiesc la fel de rapid emoții. Emoții avem și noi căci, împreună cu sponsorul nostru SIKA Romania, ne pregătim de un proiect nou, “Ne plimbăm și învățăm”.
Proiectul va avea două etape, 20-22 iulie, respectiv 03-05 august și este dedicat unui număr de 41 de elevi, cu rezultate excelente la învățătură. Copiii sunt din familii cu venituri limitate, din județele Olt (Localitatea Piatra Olt), respectiv Brăila (Localitatea Jirlău).  Copiii beneficiari direcți ai proiectului nu doar că provin din familii modeste dar fie nu au fost vreodată în vreo excursie, fie nu au mers niciodată cu trenul, fie nu au văzut niciodată capitala.

Conștienți că educația familială și școlară pot fi completate cu succes prin plimbare, observare, sesiuni de întrebări și răspunsuri, joacă, SIKA Romania și echipa noastră dorim să le oferim acestor copii șansa să descopere lucruri, oameni și situații noi, să afle informații noi și spectaculoase, să vadă și să simtă capitala țării astfel încât să sădim în ei curiozitatea și dorința de a afla mult mai mult.
Și pentru că vrem ca fiecare grupă participantă la excursia educațională “Ne plimbăm și învățăm” să beneficieze de cât mai multă explorare, am pregătit cu SIKA Romania un program…colorat: vizită la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, turul celor mai importante obiective ale capitalei cu autobuzul RATB – Bucharest City Tour, explorarea Centrului Vechi, plimbare cu vaporul și joacă în Parcul Regele Mihai I, sesiune Q&A, plimbare cu metroul, picnic, film de animație 3D, călătorie cu trenul și multe, multe surprize.

Proiectul „Ne plimbăm și învățăm” este parte a campaniei “Lăsați-mă să învăț” al cărei scop este scăderea ratei analfabetismului, reducerea abandonului şcolar, încurajarea educației și oferirea de oportunități de educație non-formală pentru copii din familii modeste dar cu rezultate foarte bune la învățătură, însuşirea deprinderilor de viaţă independentă, îmbunătăţirea performanțelor şcolare şi creşterea participării şcolare, dezvoltarea competențelor din sfera participării publice în comunități dar și derularea unor acțiuni de sensibilizare și informare asupra problemelor care țin de sistemul de educație din România, sensibilizarea autorităților publice și a opiniei publice asupra unor situații insuficient sau deloc aflate în atenția autorităților.
Partener cu tradiției al organizației noastre, firma SIKA România se implică activ în susținerea educației dar și în oferirea de bucurie copiilor care nu au resurse financiare dar au dor de carte. De trei ani, SIKA România organizează împreună cu noi “Tabăra Copilăriei”, iar anul acesta ni s-au alăturat în proiectul “Bucurie la cutie” și a vrut să fie, ca și în cazul taberei, sponsor unic al proiectului “Ne plimbăm și învățăm”. Și cum e bine să îi cunoaștem pe oamenii care fac bine comunităților și pun umărul la educarea generațiilor tinere, vă invităm să cunoașteți SIKA România și prin paginile https://www.facebook.com/sika.romania/ sau https://rou.sika.com/. Iar noi vă vom povesti în zilele următoare despre cum a fost în cele două excursii educative “Ne plimbăm și învățăm”.