De când s-a născut, Iris a cunoscut doar suferinţa. Are un an şi şapte luni şi se luptă cu o boală rară. Singura ei şansă la o viaţă mai puţin chinuitoare stă în terapii, pe care părinţii se străduiesc să le plătească de la o săptămână la alta. Primii care i-au oferit sprijin sunt prietenii tatălui ei, campioni la biliard, care au organizat un concurs caritabil. Dar cu toţii putem întinde o mână pentru zâmbetul unui copil.

Iris a fost aşteptată ca o rază de soare. Dar toată bucuria venirii ei pe lume a fost umbrită de o suspiciune cumplită. La naştere, avea picioruşele strâmbe şi se mişca ciudat. Mama a ştiut imediat că ceva e în neregulă cu fetiţa ei. Iar medicii i-au confirmat cele mai negre temeri.

Oana Ailenei, mama lui Iris: Au intrat tăvălug a doua zi, dna doctor, dl. doctor, asistente, infirmiere, cu măștile pe față și mi-au zis: momentan am stabilizat-o. Și m-am dus, am văzut-o, semăna izbitor cu fratele ei.

După primele investigaţii, şoldurile copilului arătau luxaţii bilaterale. Dar asta nu a fost tot.

Oana Ailenei, mama lui Iris: În noiembrie, am observat că i se măreşte capul. În ianuarie, după ce am operat-o la picioare, a ieşit şi RMN-ul si s-a vazut ca este introcefalie.

Părinţii au pornit lupta pentru viaţa lui Iris

Într-un final… a fost pus un diagnostic: trisomie parţială. Este o boală genetică foarte rară, care o împiedică pe Iris să se dezvolte ca un copil normal.

Tatăl lui Iris: „E o boala foarte rară si medicii nu stiu unde sa te trimita, ei zic, domnule, du-te şi fă terapie.”

Cu sufletul sfâşiat, dar hotărâţi să facă totul pentru a plăti terapia costisitoare, părinţii au pornit lupta pentru viaţa lui Iris. Primii care le-au sărit în ajutor au fost prietenii şi colegii tatălui. Campioni la biliard sau simpli jucători pasionaţi, au organizat un concurs caritabil.

Bogdan Chirodea, organizator concurs: Am decis sa facem acest turneu special. Avem un număr de peste 50 de jucatori, niciodata nu am avut asa de multi.

Tatăl lui Iris: E ceva extraordinar ceea ce se intampla aici, sunt foarte multi jucatori la care nu ma asteptam sa vina, foarte multi care n-au putut sa ajunga si totusi au platit taxa de participare.

Românii din străinătate pot ajuta prin donaţii online

Au reuşit să strângă trei mii de lei. Doar că suma le ajunge pentru câteva săptămâni de terapie. Iris ar avea nevoie de tratament cel puţin un an, plus mai multe intervenţii în străinătate. Şansa la o viaţă cât mai apropiată de normalitate costă aproximativ 26 de mii de euro. Enorm pentru posibilităţile părinţilor.

Dacă doriți să o ajutați pe Oana puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro, cu mențiunea numelui „Oana Ailenei”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848. Numărul 8848 NU are recurență.

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil