Alexandra este o copilă de 14 ani care înțelege perfect ce înseamnă să fii echilibrat. La propriu. Copila s-a născut cu un picior mai scurt și diferența de un centimetru de la naștere nu doar că nu a fost recuperată prin operație ci s-a accentuat. Așa se face că astăzi Alexandra trebuie să folosească un înălțător ca diferența de cinci centimetri a picioarelor să nu se vadă și, mai ales, să nu îi complice sănătate. Cu ajutorul nostru, copilei i-ar putea fi rezolvată problema medicală printr-o operație în premieră în România.

Aşa merg eu acum. Cu piciorul stâng pe vârf. Dacă ar fi să-l las jos, aş călca strâmb, mai ales la şolduri s-ar vedea. Nu pot să calc aşa. Simt eu că vin într-o parte.

De la șase luni și pînă azi, Alexandra a suportat orice i-au recomndat medicii care au văzut că piciorul ei stâng este mai scurt: ham, kinetoterapie, ghete ortopedice și o operație. În 2019 i-au oprit creşterea la piciorul drept ca să-l ajungă pe celalalt şi din păcate nu a mai crescut piciorul stang, deloc. Trebuia să crească 1 cm pe an si nu a crescut.

”E foarte greu, când mergem cu ea la cumparaturi şi poate rămân putin în urma ei, îmi e foarte greu să o privesc cum merge aşa. Din ce se măreşte e mult mai greu să o vedem aşa.”, a spus tatăl Alexandrei.

Alexandra îşi găseşte cu greu încălţăminte potrivită și, de mai mulți ani, piciorul bolnav are nevoie de un înălțător. Copila folosește unul de lemn.

Plasarea tijei este invazivă în schimb procesul de alungire este unul non invaziv. + Tija poate fi extrasă după o anumită perioadă de timp, după ce procesul de recuperare e complet. + Suntem condiţionaţi de existenţa acestui dispozitiv.

Dispozitivul care va face ca cei cinci centimetri să fie recuperaţi va fi controlat de Alexandra cu ajutorul unei telecomenzi, o premieră în România. Procesul de egalare a picioarelor poate dura până la un an dar azi grija familiei Cristea este alta. Să strângă banii necesari tijei produse în Statele Unite, nedeconctată din bugetul asigurărilor de stat.

Nu pot să calc. Dacă eu calc cu ambele picioare, vin într-o parte. Cu stângul trebuie să calc pe vârf ca să merg normal.  Mi-aş fi dorit să nu fie această problemă…

Dacă doriți să o ajutați pe Alexandra, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro, cu mențiunea numelui „Alexandra Cristea”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil