Povestea lunii iunie începe cu chipuri fericite de premianți. Ei sunt copiii pe care voi i-ați cunoscut și sprijinit în mai multe campanii ale Fundației Mereu Aproape, de-a lungul mai multor ani. Ei nu sunt doar învingători în fața greutăților pe care viața le-a adus în fața lor de la vârste fragede, ci sunt și fruntași la școală, și iubitori de carte. Vrem să vi-i arătăm, pe fiecare în parte, cu încântarea pe chip la final de an școlar, când au primit diplome și coronițe.

Dragoș Constantin a încheiat clasa a V-a cu succes la Șoala Gimnazială nr. 1 Grădiștea din Ilfov: a obținut Premiul I cu media 9,81, dar și Premiul de Excelență pentru rezultatele deosebite din acest an. Puștiul a făcut progrese și pe partea motorie, astfel încât nu mai folosește dispozitive de mers în casă, iar în exterior se ajută de bastoane. În timpul liber, lui Dragoș îi place să compună poezii. Și pentru că versurile lui promit, noi nu doar că îl felicităm, dar îl și încurajăm să își cultive pasiunea.

Mihaela Mihăilescu este premiantă cu media 10. Așa a terminat clasa a VII-a la Școala nr. 1 Bolintin Vale din județul Giurgiu.

Conștiincioasa Giulia Bango, pe care o știți deja de anii trecuți, a încheiat clasa a IV-a cu Foarte Bine pe linie și așteaptă cu nerăbdare noile experiențe ale ciclului gimnazial.

Pe Elena Cismaru ați cunoscut-o în luna martie. Tot cu Foarte Bine a terminat și ea clasa a III-a a Școlii Gimnaziale nr 66 Vulcan din județul Hunedoara.

Iar pe micuța Mara Duican ați văzut-o tot anul acesta, în aprilie, zâmbitoare și energică – era fericită că poate merge, iar acum este și bucuroasă că a terminat clasa pregătitoare.

Suntem mândri și de Alexandra Cristea, care a absolvit clasa a VII-a a Școalii Gimnaziale Valea Argovei din județul Călărași cu premiul al doilea și media 9,07.

Victor Dașoveanu este unul dintre copiii merituoși de care Fundația are grijă de mai mulți ani și care, în ciuda problemelor mari cu vederea, are rezultate foarte bune la învățătură în fiecare an. Este absolvent al clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială nr 66 din Bucureşti cu premiul al II-lea, iar la examenul pentru evaluarea națională a obținut media 8,30, fiind astfel al doilea elev din clasa sa și al nouălea pe școală, în ordinea mediilor.

Un alt copil ambițios cu care ne mândrim este David Martac, care a încheiat clasa a II-a la Școala Gimnazială Liviu Rebreanu din București cu Foarte Bine. Băiețelul are și reușite medicale: a început tratamentul Koselugo pentru neurofibromatoză cu suportul producătorului acestui medicament costisitor. Este un tratament de durată și vom reveni cu noutăți despre evoluția stării lui de sănătate.

Susținut în campania „Ajut eu”, Daniel Tranca a terminat clasa a XI-a la Colegiul Ștefan Odobleja din Craiova cu media 9,44 și a luat premiul al III-lea. El are visuri mari de viitor: după ce termină liceul, își dorește să studieze medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

Pe lângă surprizele despre rezultatele copiilor, vă aducem și vești despre succesul proiectului dezvoltat la Runcu. La Centrul de recuperare post-Covid de la Runcu au fost deja tratați peste o sută de pacienți în secția de Recuperare a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, iar solicitările vin în continuare în număr foarte mare. Au venit pacienți din întreaga țară și toate cele 52 de locuri de recuperare sunt pline. De aceea, pentru a face față avalanșei de cereri, a fost creat și un soft special pentru programări. Echipamentele medicale cumpărate în primul val de achiziții și instalate la Centrul de recuperare sunt utilizate la capacitate maximă în beneficiul pacienților. La solicitarea noastră, a fost angajat și un psiholog în cadrul echipei medicale multidisciplinare, care completează experiența celorlalți medici care urmăresc îndeaproape evoluția fiecărui pacient.

În curtea spitalului, cu sprijinul comunității locale și al Primăriei, amenajăm Grădina Terapeutică, un loc pentru recuperare în aer liber, pentru sesiuni Q&A și pentru socializare. Spațiul se află în pline lucrări de amenajare: a fost făcută terasarea și aducerea la nivel, au fost turnate bordurile. Vegetația pe care am ales-o pentru acest spațiu este specifică altitudinii și exclude florile parfumate, date fiind afecțiunile respiratorii de care suferă pacienții care vin aici. Grădina terapeutică include mai multe zone pentru repaus, foișor pentru socializare, alee senzorială, zonă pentru kinetoterapie și atelier de hortiterapie. Spitalul de la Runcu va fi astfel primul spital de penumoftiziologie din România care oferă aceste facilități: medicală, recreativă și de socializare.

Și în această lună ați readus bucuria în sufletul copiilor din campania „Vreau să Ajut”. Cuvintele Cristinei Barbu, mama Adelinei, exprimă cel mai bine lupta interioară și trăirile pe care micuții și familiile lor le simt în momentele grele de la spital: „Cu stomăcelul gol și cu inima plină de emoții, Ade s-a urcat curajoasă pe masa de intervenții. Era liniștită că mami o poate ține de mână până adoarme și că atunci când se va trezi mami va fi lângă ea. Atunci noi, părinții, am aflat că într-un pui de om curajul este de un infinit de ori mai mare ca într-un adult. Ea ne-a dat puterea și încrederea că totul va fi bine.” Adelina a trecut deja prin prima intervenție pentru îndepărtarea hemangiomului lingual la Spitalul Universitar din Padova, Italia. Eroina noastră se simte foarte bine și așteaptă a doua procedură medicală pentru ligatura venelor, pe care o va face spre finalul anului. Și așa, la doar 5 anișori, Adelina ne învață, prin zâmbetele ei senine, că putem găsi optimismul și forța în noi pentru a trece cu bine peste greutăți.

Maria Pisoi are 12 ani și are boala Lobstein (boala oaselor de sticlă), afecțiune pe fondul căreia a dezvoltat și scolioză idiopatică infantilă severă. Ea trecut prin 9 operații în total, până acum, la membrele inferioare. Am ajutat-o să ajungă la intervenția cu numărul 10 la coloana vertebrală, în Germania, acoperind cheltuielile pentru transport și cazare din Fondul de Solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut”, iar costul operației a fost acoperit de Casa de Asigurări de Sănătate. Intervenția cu o durată de nouă ore s-a finalizat cu succes, dar fetița rămâne în Germania pentru recuperare obligatorie încă patru săptămâni.

Micuța Maya Chee suferă de cancer cerebral la numai 4 anișori. În luna iunie, Maya a facut cinci cure de reiradiere (radioterapie) la Spitalul Acibadem Maslak din Istanbul. Fetița este mai bine după ședințele de radioterapie, dar starea ei nu este stabilă și rămâne în Istanbul sub supravegherea medicilor turci.

Vă așteptăm oricând alături de copiii și adulții pe care îi susținem ca să le colorăm împreună poveștile umbrite de boli, griji și tristeți și să îi ajutăm să meargă, cu speranță și încredere, mai departe.

Orice SMS de 2 Euro trimis la numărul 8848 va contribui la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care vor fi sprijinite financiar atât cazurile medicale vizibile pe posturile TV ale Intact Media Group, pe site-ul FMA, pe Facebook, dar și cele nemediatizate. Numărul de SMS 8848 este dat de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania, Orange și DigiMobil campaniei „Vreau să Ajut” și NU are recurență, iar valoarea unui sms este de 2 euro.

Ne puteți susține proiectele prin donații folosind variantele din meniul AJUTĂ ȘI TU! de pe site-ul nostru https://fundatiamereuaproape.ro/
Puteți lua legătura cu noi la adresa de mail office@fundatiamereuaproape.ro sau telefonic, la numerele: 021.527.19.94, 021.527.19.95, 021.527.19.96. Suntem aici să ajutăm împreună!