Prima parte a anului a fost marcată de criza socio-economică provocată de războiul din Ucraina. Pe lângă proiectele dedicate ajutorării refugiaților de război, am încheiat proiecte majore de investiție în sănătate și am continuat să îi sprijinim pe cei a căror sănătate este grav afectată.

Am un vis. Ca toți copiii din țara mea sa poată fi tratați și consultați în spitale de poveste. Am făcut primul pas cu finalizarea și deschiderea singurului Ambulatoriu de poveste dintr-un spital de stat.

Alessandra STOICESCU, Președintele Fundației Mereu Aproape

Pentru copii și pentru medici, am creat Ambulatoriul de poveste la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului.

Fundația Mereu Aproape a renovat complet, a modernizat și a dotat Ambulatoriul de Specialitate al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului

„Alessandrescu-Rusescu” (INSMC) din București, în urma investiției de peste 500.000 de euro făcute cu sprijinul partenerilor săi. Prin această investiție, Fundația sprijină activitatea și efortul echipei multidisciplinare de medici de a trata cât mai mulți pacienți. În fiecare an, peste 60.000 de consultații medicale se fac în Ambulatoriu. De spațiul modern beneficiază zecile de mii de copii care vin din toată țara pentru examinări medicale, investigații complexe și analize necesare diagnosticării, recomandării tratamentului necesar și evaluării ulterioare a stării de sănătate.

Ambulatoriul INSMC este Centru regional specializat în retinopatia de prematuritate și Centru regional de genetică medicală și a devenit, în urma acestui proiect, și Centru regional pentru explorări funcționale respiratorii. Compartimentul de Explorări Funcționale Respiratorii este, prin această investiție, singurul compartiment dintr-o instituție medicală de stat din București care poate face explorări respiratorii nou-născuților.

Această poveste frumoasă pe care oamenii mari au transformat-o în realitate pentru puii de om a putut fi realizată datorită susținerii partenerilor noștri: Hidroelectrica, Romgaz, Banca Transilvania, Transgaz, CEC Bank, TeraSteel, Terapia, Mobexpert, AdePlast a Sika Company, Kultho, Fundația Altex.

Mai multe detalii despre acest proiect puteți citi aici: https://fundatiamereuaproape.ro/ambulatoriul-de-poveste-modernizat-si-dotat-cu-aparatura-medicala-la-institutul-national-pentru-sanatatea-mamei-si-copilului/

În momentele dramatice pentru poporul ucrainean, ne-am unit forțele pentru a-i ajuta pe refugiații care au fost nevoiți să lase totul în urmă, să plece din propria țară pentru a-și salva viața, copiii, familia. Împreună cu donatorii și partenerii, îi sprijinim atât pe refugiații de război ajunși pe teritoriul României, cât și pe cei rămași în Ucraina.

Pe lângă generoșii care au donat prin SMS la numerele scurte de telefon, ne sunt alături partenerii care s-au implicat prin sponsorizări în bani sau în produse: Phillip Morris Romania, Terapia, Oscar Downstream, Grupul Taparo, Concelex, Fundația Vodafone România, eMAG, Carrefour România, Scandia Food. Tuturor celor care sunt Aproape de refugiați le mulțumim!

Împreună cu Antena 1, cu cei de acasă care donează prin SMS la 8848 și cu partenerii, suntem „Uniți pentru copiii războiului”. La solicitarea autorităților, îi ajutăm pe copiii refugiaților cu lucruri de strictă necesitate.

Alături de Antena 3 și cu sprijinul donatorilor și al partenerilor, am construit „Satul Speranței”, un adăpost sigur pentru refugiați aflat la câțiva kilometri de granița cu Ucraina, în Municipiul Rădăuți din judetul Suceava.

Dintre produsele donate în cadrul campaniei sunt: alimente neperisabile, kituri de îngrijire personală (periuțe și pastă de dinți, deodorant, săpun), paturi pliabile și saltele, perne și pături, saci de dormit, lenjerii de pat, prosoape, produse de igienă pentru copii și adulți, mâncare pentru bebeluși, produse de igienă pentru bebeluși, kituri de prim-ajutor.

Taberele de refugiați și centrele logistice din România și din Ucraina susținute de Fundația Mereu Aproape sunt: Siret (jud. Suceava), Isaccea (jud. Tulcea), Husi (jud. Vaslui), Rădăuți (jud. Suceava), Iași, București, Centrul logistic de la Cernăuți de unde au fost distribuite către diferite regiuni din Ucraina.

Prin campania „Vreau să Ajut”, continuăm să îi ajutăm pe cei mai puțin norocoși, cei pe care afecțiunile și bolile grave îi împiedică să ducă o existență normală, copii și adulți care își pun toate speranțele în generozitatea oamenilor și în priceperea medicilor. Pentru sănătatea și pentru un zâmbet pe chipul lor, luptăm lună de lună ca să îi aducem mai aproape de soluția medicală care îi va salva.

Denis Nițu este unul dintre cei 200 de copii din lume diagnosticați cu Cediak-Higashi, un sindrom genetic rar cu speranță de viață sub 10 ani. Băiețelul are un an și nouă luni, iar boala îi afectează întreaga funcționare a organismului. Singura șansă pe care părinții au găsit-o pentru Denis a fost la Spitalul Bambino Gesu din Roma. Medicii de aici i-au oferit cel mai bun tratament nu doar pentru tratarea bolii, ci și pentru regresia acesteia. În luna mai, Denis este programat la transplantul medular care îi va salva viața. Rămâne încă doi ani în Italia pentru a continua chimioterapiea și a fi monitorizat. Din fondul de solidaritate al campaniei Vreau Să Ajut, i-am sprijinit pe Denis și pe părinții lui cu cheltuielile de cazare pe o perioadă de patru luni.

Pe Eric Alexandru Ion îl știți. Are 7 ani și luptă cu probleme oculare moștenite genetic. A fost diagnosticat cu măcinare de retină în urmă testării genetice efectuate la Koç University Hospital din Istanbul, în 2021. După investigațiile făcute în Turcia, medicii i-au recomandat 4 ședințe de terapie PRP (Platelet Rich Plasma) necesare pentru relaxarea și regenerarea retinei. Pe parcursul tratamentului, Eric a început să vadă îmbunătățiri la ochiul drept, iar la ultima ședința făcută în luna ianuarie, boala părea că s-a oprit din evoluție, medicii stabilind să amâne ultima ședință de PRP pentru luna septembrie 2022. „Eric mi a spus că vede mânerul de la ușa din lateral, cu coada ochiului, mult mai clar decât până acum. Sunt progrese mari dar trebuie să avem răbdare ca ședințele PRP să își facă efectul.[…] Le mulțumim tuturor celor care au donat pentru noi!”, ne-a spus tatăl băiatului.

După 4 ani de când îl cunoașteți pe Vlad Dumbravă, băiețelul face progrese. Datorită celor patru operații făcute și cu ajutorul recuperărilor pe care le urmează și în acest moment, deficitul de fosfor nu îi mai pune în pericol dezvoltarea normală. Acum piciorușele lui Vlad sunt drepte și durerile se resimt tot mai rar, iar tratamentul va continua la indicațiile medicului endocrinolog. „În momentul asta suntem pe drumul bun, […] per total Vlăduț se simte bine, cu mici excepții când îl dor oasele. Am reluat, cu ajutorul Fundației, kinetoterapia, pentru a-și întări musculatura, pentru a-și corecta poziția labei piciorului. MULȚUMIM din suflet FUNDAȚIA MEREU APROAPE, MULȚUMIM OAMENI CU SUFLET MARE”, ne-a spus mama lui Vlăduț.

 

Fiți în continuare alături de cei care au nevoie de ajutor și transformați-le firul de speranță într-un lanț puternic ce îi poate salva!

Puteți redirecționa 3,5% din impozitul pe venitul din anul anterior către Fundația Mereu Aproape în câțiva pași simpli, accesând linkul: https://fundatiamereuaproape.ro/directioneaza-din-impozitul-pe-venit-persoane-fizice-2/ și descărcând Formularul 230. Datele Fundației Mereu Aproape sunt deja completate.

Ne puteți susține proiectele prin donații folosind variantele din meniul AJUTĂ ȘI TU! de pe site-ul nostru https://fundatiamereuaproape.ro/

Puteți lua legătura cu noi la adresa de mail office@fundatiamereuaproape.ro sau telefonic, la numerele: 021.527.19.94, 021.527.19.95, 021.527.19.96.

Suntem aici să ajutăm împreună!