Un copil nu ar trebui să își facă griji pentru nimic. Dar, de multe ori, viața îi încearcă pe părinți și aduce suferință pe chipul micuților.

Ramona Calcan este o fetiță de 10 ani care se joacă și râde cu toată puterea. În ciuda șirului lung de diagnostice primit încă din primii ani de viață, copila se bucură de fiecare zi petrecută cu prietenii și familia.

Aspectul feței, dismorfismul facial (gura mică, ochi migdalați ș.a.), afectarea cognitivă și statura mică sunt cele mai comune semnalmentele ale afecțiunii Prader-Willi, pe care le are și Ramona. Odată cu creșterea ei, părinții au observat că fetiței i se dezvoltau picioarele strâmb și mersul era unul pe vârf. De atunci, drumurile dese făcute de la Brăila la București pentru recuperări și investigații medicale au devenit o rutină. Depistate cu timpul, afecțiunile provocate de sindromul fetiței, nu erau tocmai minore. Lipsa de concentrare și de orientare erau cauzate de auzul deficitar. Hipoacuzia unilaterală a oprit-o pe Ramona să audă cu urechea stângă glasul mamei.

Cu ajutorul generoșilor, fetița a primit proteza auditivă de ultimă generație din Fondul de Solidaritate al campaniei “Vreau Să Ajut”. Chiar dacă auzul ei nu va fi unul perfect, de acum înainte micuța are șansa de a fi un copil normal.

Iată câteva gânduri primite de la mama Ramonei, Mona Calcan:

“Ieri am primit proteza și am făcut reglajele necesare. Mergem peste o lună să mai facem încă o serie de reglaje. Vă mulțumim din suflet pentru această șansă oferită fetiței mele. A fost un an trist pentru noi, l-am pierdut pe soțul meu de la o durere de cap care s-a dovedit a fi o meningită. Când credeam că nicio lumină nu mai poate veni în viața noastră, Fundația Mereu Aproape ne-a răspuns că ne poate ajuta. Atât de repede s-a întâmplat totul: am fixat proteza, fetița își aude numele, mă aude și pe mine. Nu știu cum să vă mulțumesc!”

Dacă doriți să ajutați copii precum Ramona, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro.

Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*. Numărul 8848 NU are recurență.

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil.