Raul provine dintr-o familie fără posibilităţi materiale, dar care răzbate zilnic în tumultul vieţii.  Un bun exemplu de tărie şi speranţă, de muncă şi performanţă, de îndârjire şi forţa, de luptă si hărnicie.
Famila Zarzu este o familie de oameni gospodari şi modeşti, care nu a încetat să creadă că prin muncă şi răbdare poţi persevera în viaţă. Tatăl lucrează în construcţii, iar mama are grijă de cei trei copii în varsta de 7, 14 şi 18 ani. Sora cea mare este elevă în clasa a XII-a la Liceul Sportiv din Satu Mare iar Raul invaţă la Liceul de Industrie Alimentara, în clasa a IX-a. Din Terebeşti pana la Liceul din Satu Mare, Raul are de mers 25 de kilometri. Şi el Şi sora lui invaţă bine. Sora cea mica frecventează cu regularitate cursurile Şcolii din Terebesti. Este în clasa I. Familia Împarte spaţiul deja insuficient pentru o familie atât de numeroasă cu bunicii şi unchii materni. Condiţiile de locuit sunt precare, casa este mobilată si utilată săracăcios.

În ciuda vicisitudinilor şi obstacolelor, Raul nu a încetat să creadă şi să persevereze. Tenace şi ambitios din fire, băiatul practică lupte libere la Şcoala din Madaras, unde ajunge făcând naveta 10 kilometri. Sportul este pentru Raul un mod de viaţă şi o cale la care nu vrea să renunţe. Baiatul firav, tăcut şi prea matur pentru varsta lui a reuşit sa obţină numeroase medalii, fiind campionat naţional de 3 ori, şi să participe la consursuri internaţionale
Raul:”Nu vreau să fiu bogat, vreau doar să am ceva, să nu îşi mai bată nimeni joc de mine”
.
 
Aristotel „Suntem ceea ce facem în mod repetat. prin urmare excelenţa nu este o acţiune, ci un obicei.”
Performanţa sa a fost remarcată de numerosi antrenori şi a fost incurajat şi indrumat să nu renunte.  Mama declară cu modestie că băiatul foloseşte echipament împrumutat de la colegi şi că niciodată nu şi-a permis să cumpere un echipament nou, situaţia financiară a familiei fiind extrem de precară. Totodată, abonamentele până la liceu şi la antrenamente costă aproape cât jumatate din salariul tatalui.

Cu ajutorul vostru, al celor care ați donat pentru Raul, casa lui este in proces de renovare.

“Raul, care pe lângă că este de trei ori campion naţional, este un băiat foarte sufletist. Poate ar trebui ca autorităţile să investească mai mult în sport, în săli, în dotarea acestora pentru ca şi cei mici, copiii din mediul rural, să aibă o şansă să devină campioni, aşa cum este Raul“, îndeamnă  antrenorul Tudor Barbul.
Ajută-ne să-l ajutăm pe acest copil excepțional, dar fără posibilități. Donațiile se pot face în conturile „Schimbă o viaţă”, menționând numele „Raul Zarzu”.