Frumusețea aceasta de copil se numește Selah. Mama ei i-a ales numele din Biblie. Copila de opt luni râde, se joacă, este curioasă și foarte sociabilă, însă inima ei este bolnavă și are nevoie de o operație cât mai curând.

“Doar un medic specialist cumva își dă seama de ceea ce au asemenea copii și, din cauza asta, pentru oameni ca noi, e greu să acceptam lucrul acesta, te uiti la copil și e sanatos, de ce sa aibă o problemă?”, spune tatăl copilei.

 

Dar Selah are o problemă de sănătate și este una care, nerezolvată rapid, îi poate opri viața.

 

“Am aflat ce nu m-am așteptat deloc un diagnostic, se numeste Tetralogie Fallot, sunt defecte ale inimii care trebuie reparate”, spune Sara Râșcanu, mama micuței Selah.

 

Soții Rîșcanu au aflat de boala Selhei pe când fetița împlinise o jumătate de an de viață.

 

“Era un pic răcită și m-am dus să o asculte la plămâni și a spus ca ceea ce se aude nu e de la plamani, e de la inima și să mă duc de urgență la un medic cardiolog sa îi facă o ecografie”, povestește mama Selhei.

 

​Medicul cardiolog le-a explicat părinților că Selah nu are prea mult timp ca sa-I fie reparată mica inimă. Operația trebuie făcută până într-un an, cel mult un an și jumătate. Așa a ajuns Selah pe lista celor șapte copii români care în aceste zile trebuie operați la București de o echipă chirurgicală venită din Marea Britanie și Irlanda de Nord.

 

“Pentru noi, ca familie, ar fi peste masura, peste puterile noastre să putem acoperi o asemenea operație, deci nu, nu ne-am putea permite”, spune Cosmin Rășcanu, tatăl fetiței.

 

Britanicii vor opera împreună cu echipa profesorului universitar doctor Victor Costache, la Spitalul Clinic Sanador. Spitalul pune gratuit la dispoziti sălile de operație și aparatura perfoamantă. Medicii vor face gratuit intervențiile chirurgicale dar tratamentele si consumabilele din timpul operatiilor trebuie plătite.

Șansele Selhei si ale celorlalti șase copii acceptati la operații depind acum de generozitate. Îi puteti ajuta donand 2 EURO prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat ȘI acestor copii aflați de acum în grija Fundației Mereu Aproape.

“Sper să fie totul bine și cred că așa va fi, nu mă gândesc la altă varianta decât asta și asta ne ajută să fim plini de încredere că Dumnezeu e în control la toate lucrurile”, mai spune mama Selhei.

 

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând