Peste 200 de suflete, care au reuşit să fugă din calea bombardamentelor şi au ajuns în ţara noastră, vor găsi aici un adăpost până se vor putea întoarce acasă. Vor lua viaţa de la capăt la Rădăuţi, cu ajutorul proiectului realizat în colaborare de Antena 3 şi Fundaţia Mereu Aproape.

Astăzi, dar şi mâine, 30 de case modulare vor pleca din Bucureşti la Rădăuţi, acolo unde refugiaţii din Ucraina vor locui în Satul Speranţei pentru o perioadă de timp.

În câteva zile, Satul Speranţei va fi pregătit să primească peste 200 de suflete fugite din calea războiului. Au fost montate aproape 40 dintre cele 60 de case modulare la Rădăuţi, iar alte transporturi sunt deja pe drum.

Români din toată ţara s-au mobilizat pentru acest proiect devenit realitate. Vorbim de 60 case modulare pentru 240 de persoane racordate la utilități, apă, curent electric. Satul va asigura confortul pentru o mai ușoară adaptare cu noua lor viață spre care i-a împins războiul.

Oamenii vor avea acces la o locuință mobilată și la servicii esețiale. Li se vor acoperi cheltuielile lunare de întreținere a spaţiilor construite. Sunt locuințe temporare în care pot sta mame cu copii și rudele lor, tineri studenți, oricine are nevoie.

Satul Speranţei se află la doar câţiva kilometri de graniţa cu Ucraina, unde ajung, în fiecare zi, mii de femei şi de copii care au reuşit să fugă din ţara vecină, distrusă de atacurile Rusiei.

Acesta va fi adăpostul sigur pentru refugiaţi, până când se vor putea întoarce acasă.

Alte locuinţe modulare care vor intra în componenţa Satului Speranţei vor fi încărcate pe camioane şi vor pleca din Bucureşti spre Rădăuţi. Case modulare care vor forma Satul Speranţei vor fi încărcate şi de la Sibiu.

Satul Speranţei este un proiect al Antena 3 şi Fundaţiei Mereu Aproape în parteneriat cu I.G.S.U.

Şi dumneavoastră puteți participa la campania noastră, donând în conturile Fundației Mereu Aproape câte 2 euro, prin SMS la numărul special 8831, cu textul Satul Speranţei.

Puteți dona în conturile Fundației Mereu Aproape, atât în lei cât și în euro, în următoarele conturi:

DONAŢII – CONT LEI | RO05BRDE450SV07295334500

DONAŢII – CONT EURO | RO31BRDE450SV23761534500