Satul Speranţei, un vis tot mai aproape de a deveni realitate. Se fac ultimele retuşuri înainzte de a găzdui primii refugiaţi. Satul Speranţei este un proiect Antena 3 și Fundația Mereu Aproape, în parteneriat cu IGSU.

Toate cele 70 de module au fost montate, iar primăria Rădăuți ajuta cu racordarea la curent a locuințelor. Sunt mai multe familii de ucraineni care stau într-o sala de sport și vor sa locuiască aici.

În total 240 de refugiați se vor putea muta in 60 de locuinte modulare. Fiecare casa contine 4 paturi, saltele, perne și paturi, o masa, scaune, aer condiționat și aeroterma.

Pe lângă cele 60 de module de tip dormitor, alte 6 formează un centru educational pentru copii. Alte 4 containere conțin grupuri sanitare și dușuri.

Refugiații nu vor suporta nicio cheltuiala în Satul Speranței și vor avea parte de 3 mese pe zi.

Chiar azi, cel mai probabil, se vor muta primii 12 refugiaţi.

Puteți dona în conturile Fundației Mereu Aproape, atât în lei cât și în euro, în următoarele conturi:

DONAŢII – CONT LEI | RO05BRDE450SV07295334500

DONAŢII – CONT EURO | RO31BRDE450SV23761534500

Cel mai simplu, însă, puteți dona câte 2 euro la numărul special 8831*, printr-un sms cu textul Satul Speranței.

*Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Telekom România Mobile și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. În rețeaua DigiMobil, numărul 8831 este disponibil doar pentru abonați și nu se percepe TVA pentru donații.