Satul speranței, adăpostul sigur pentru refugiați, în așteptarea întoarcerii acasă

Împreună cu Antena 3 și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), am construit Satul Speranței, un adăpost sigur pentru refugiații din Ucraina care au fost nevoiți sa își abandoneze casele din cauza războiului.

Adăpostul se află la câțiva kilometri de granița cu Ucraina, în Municipiul Rădăuți din judetul Suceava, și este administrat de IGSU. Cele 60 de case modulare pot oferi adăpost pentru aproximativ 240 de persoane și sunt utilate și mobilate, racordate la utilități, apă, curent electric. Satul are și un centru destinat copiilor, dotat pentru activități educative și de recreere.

Sunt locuințe temporare în care pot sta mame cu copii și rudele lor, tineri, studenți, oricine are nevoie. Satul asigură confortul pentru o mai ușoară adaptare cu noua lor viață spre care i-a împins războiul.

Cu ajutorul donatorilor, companii și persoane fizice, Satul Speranței poate asigura un spațiu de cazare mai confortabil decât cel din corturi, pe termen scurt, mediu și lung, pentru copii și femei din Ucraina, refugiați de război.

Oamenii au acces la o locuință mobilată și la servicii esențiale, li se acoperă cheltuielile lunare de întreținere a spaţiilor construite, iar durata șederii și selecția sunt stabilite de IGSU.

Mai multe despre proiect, AICI