Schimbă o viață

Schimbă o viață este o campanie destinată romanilor care nu cer, ci fac tot posibilul să trăiască demn şi să îşi ţină familia aproape. Din 2013, de la apariția ei, campania Schimbă o viață se concentrează pe cei care știu să își depășească condiția, care fac tot posibilul să iasă din situația în care se găsesc și care se respectă și îi respectă pe cei ce doresc să le ofere sprijin.

Demersul nostru de a schimba vieți a fost marcat de o deviză pe care am repetat-o și i-am îndemnat și pe alții să o strige alături de noi: Donează speranță! Aceasta vine în ajutorul copiilor care nu ştiu ce gust are ciocolată, ce este un televizor sau o ţară, pentru că nu au avut, nu au văzut şi nu au străbătut. De asemenea, Donează speranță îi sprijină pe copiii care își doresc cu toată puterea să-și continue studiile, însă părinții nu mai au puterea financiară să le cumpere rechizite, îmbrăcăminte și încățăminte sau să le dea pachețel la școală. Pentru ei, pentru cei care ne construiesc și viitorul nostru, al tuturor, suntem aici să ajutăm.

Numai în primii patru ani, campania a reușit să susțină peste 500 de familii cu oameni muncitori, dar cu care destinul nu a fost deloc blând. Mai mult de 250 de familii au primit Bucurie la cutie cu alimente și jucării printr-o acțiune care le-a adus speranța că sufletele bune există și vor să facă bine și celor care au avut mai puțin noroc. Astfel, în apropierea Paștelui și a Crăciunului, familiile cu care destinul a fost mai puțin generos și ale căror povești ne-au impresionat au deschis cutii de carton și au găsit lucruri materiale care le erau de mare folos.

Cu sprijinul voluntarilor, donatorilor și sponsorilor, am construit trei case din temelie si am cumparat locuințe pentru cazuri speciale.

Am consolidat amintiri și ambiții pentru o viață întreagă, am crescut speranțe, am stârnit tenacitatea și optimisul prin Tabăra Copilăriei. Este vorba despre o tabără pentru copiii fără posibilități, care nu au mai mers niciodată într-o excursie, care nu au văzut niciodată muntele, nu știau cum este să mănânci de trei ori pe zi și nici să ai zilele pline de joacă, nu de muncă în gospodărie, alături de părinți.

În primul an, Tabăra Copilăriei a dus 20 de copii din Lehliu Sat la Predeal, iar în a doua ediție a taberei, 22 de copii din Pitaru și Potlogi au petrecut cinci zile în Bușteni.

Iar noi ne dorim ca taberele copilăriei să influențeze în continuare viitorul cât mai multor copii.

Pentru mulți micuți, ziua copilului este mult mai tristă decât oricare alta, pentru că în timp ce alți copii primesc daruri sau sunt duși în excursii, ei și-ar dori măcar o înghețată, însă știu dinainte să o ceară că nu o pot primi.

Pentru ei, în 2017, am organizat pentru prima dată Jocurile copilăriei, un eveniment prin care ne-am dorit să le oferim micuților care provin din familii modeste șanse egale la visuri mărețe și la curajul de a munci pentru a-și construi un viitor cât mai frumos. Totul prin cea mai frumoasă manifestare a primilor ani din viață: jocul.

Și tu și noi știm că mulți elevi excepționali nu au nici măcar ghiozdan și de multe ori se întorc acasă cu note bune și foarte bune, dar nu găsesc nimic de mâncare. Cu toate acestea, nu putem permite ca ambiția lor să se piardă și este și reponsabilitatea noastră să îi ajutăm să creadă în continuare că ei pot, știu și reușesc. Pentru că viitorul lor îl construiește și pe al nostru. Prin proiectul Susține un premiant, ne propunem să oferim șanse egale copiilor cu care destinul n-a fost drept și generos.

Prin Schimbă o viață, am reușit să schimbăm percepții, să redăm copiilor o parte din copilăria pe care o merită din plin, am învățat adulții să își asculte copiii mai mult și ne-am schimbat chiar și pe noi înșine descoperind ce nevoie acută de dragoste, de joc și de confort au acești copii.

Cum funcționează campania?

Poți alege să sprijini un copil, o familie sau un proiect comunitar printr-o donație materială, printr-o donație financiară prin depuneri în contul campaniei sau prin intermediul platformei Euplatesc.ro către pagina specifică.

În plus, așteptăm să ne povestești despre un copil aflat în dificultate în formularul de mai jos.

Te rugăm, ajută-ne să ajutăm!

Propune o poveste

Dacă ai cunoștință de povestea unui copil, a unui bătrân, a unei familii sau chiar a unei comunități care are nevoie de ajutorul nostru pentru a îi schimba viitorul în bine, atunci completează formularul de mai jos.

Nu uita să atașezi fotografii (la o calitate cât mai bună), datele de contact ale familiei, ancheta socială și orice alte documente care susțin cele spuse de tine. Noi le vom analiza, vom lua legătura cu familia și în masura în care povestea se încadrează în condițiile campaniei o vom publica pe site.

Menționăm că nu sunt acceptate cazuri medicale. Pentru acestea puteți accesa pagina VREAU SĂ AJUT.

Înainte de a trimite povestea vizitează și secțiunea Macanismul campaniei si regulament.

Echipa „Schimba o viata”

Tel : 021.527.19.93, 021.527.19.94, 021.527.19.95, Fax: +40 021.527.19.96

Email: contact@schimbaoviata.ro

*NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată FUNDAŢIA MEREU APROAPE, cu sediul în Bucureşti, str. Alecu Russo nr. 13-19, etaj 6, ap. 13, sector 2, înregistrată cu Certificat de Înscriere a Persoanei Juridice fără Scop Patrimonial nr. 19/05.10.2005, CIF 18212553 (numită în continuare “Fundaţia”) în calitate de Operator de date cu caracter personal notificat sub nr. 37207, are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor este: mediatizarea cazurilor înscrise în campaniile/proiectele derulate de Fundaţie în vederea strângerii de fonduri necesare pentru sprijinirea cazurilor înscrise în campanie, promovarea acţiunilor şi proiectelor Fundaţiei, precum derularea de acţiuni de sensibilizare şi informare a publicului.

Sunteţi obligat (ă) să furnizaţi datele marcate cu “*”, acestea fiind necesare pentru informarea corectă şi completă a Fundaţiei, în funcţie de care va decide dacă cazul social/medical îndeplineşte condiţiile necesare pentru a fi înregistrat în campaniile derulate de Fundaţie. Refuzul dvs. de a completa aceste date determina imposibilitatea de a trimite formularul completat către Fundaţie şi de a vă înregistra solicitarea.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către Fundaţie, în calitate de operator de date cu caracter personal şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: partenerilor contractuali ai Fundaţiei, instituţiilor care asigura servicii medicale şi sociale, furnizorilor de bunuri sau servicii, societăţilor bancare naţionale şi/sau internaţionale, altor asociaţii şi fundaţii, mass-media şi instituţiilor publice şi private din România.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, dreptul de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată, Fundaţiei, sau în cazul în care solicitarea dvs. nu va fi soluţionată, Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

POVESTEȘTE-NE!

Numele* (obligatoriu)

Adresa de email* (obligatoriu)

Telefon*

Subiectul

Mesaj

Incarcati documente*:

Am citit sectiunea CUM FUNCTIONEAZA si sunt de acord cu conditiile de inscriere in cadrul campaniei SCHIMBA O VIATA!
Daca esti de acord, bifeaza casuta alaturata! >>>

Start typing and press Enter to search