Copiii și adolescenții reușesc, nu știm cum, să ne uimească pe noi, adulții, în forme dintre cele mai copleșitoare. Un astfel de moment este când copilul suferind găsește resurse să își încurajeze el părinții. Diagnosticat cu Sarcom Ewing la șoldul drept, trecut prin chimioterapie și cu o operație complicată și foarte costisitoare în față, Ștefan își încurajează și el mama ca să poată trece împreună peste acest an pe care l-ar dori șters din calendar. Va fi bine, indiferent cum va fi, spune Ștefan adesea. Dar, ca să fie cu adevărat bine, el are nevoie acum de noi toți. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut” din care va fi sprijinit pe Ștefan, dar și alți copii ori adolescenți.

De la consultație la radiografie, de la CT la PET-CT, Ștefan a făcut de toate. Și toate au dus la aceeași concluzie: Sarcom Ewing, o boală rară și gravă. Din martie până în iunie, băiatul a făcut șase cure de chimioterapie, a răspuns foarte bine la tratament și inițial nu se discuta despre o operație.

La Institutul Oncologic din București, doamna doctor Dragomir a decis că Ștefan trebuie să facă de urgență chimioterapie. Cu o boală agresivă, Ștefan a răspuns bine la tratament și este în ușoară remisie. De aici și avizul doctorilor ca el să fie operat ortopedic. Numai că tumora este foarte greu de gestionat.

Decizia unanimă de a se face operația a fost luată după ce medicii chirurgi ortopezi de la Spitalul Victor Gomoiu au analizat toate riscurile previzibile, după ce au discutat cu colegii lor din Institutul Oncologic București, după discuții amănunțite cu Ștefan și cu părinții lui.

Cu ajutorul nostru, Ștefan chiar poate fi bine și își poate face planuri ce meserie să aleagă. Pentru el anul acesta nu există, el vrea să-l șteargă din calendar.

Dacă doriți să îl ajutați pe Ștefan, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, în lei şi în euro, cu numele „Ștefan Cocean”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont in lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont in Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR

Cod SWIFT: BTRLRO22

Ne poți ajuta să ajutăm donând 2 Euro prin SMS la numarul 8848*

În acest fel, alimentezi fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut, din care sprijinim financiar cazuri medicale pe care le vezi pe posturile tv ale Intact Media Group, pe acest site, pe Facebook sau nu le vezi deloc.

Numărul de SMS 8848 este dat Campaniei Vreau să ajut, de operatorii de telefonie mobilă Telekom Romania Mobile, Vodafone Romania și Orange si DigiMobil