Suntem aproape de Paște, în vremea credinței, a generozității și a speranței. Sunt ore în care putem face și noi minuni. Căci o minune este pentru mii de copii buni, frumoși și dornici de carte ai României noastre, a tuturor, o ciocolată, un caiet sau o cutie de culori.
De trei ani, în vrema credinței, a generozității și a speranței, alături de prieteni donatori, muncim să dăruim. Mai abitir decât peste an, mai mult decât punctual.
De două săptămâni, sortăm, împachetăm, umplem cutii, scriem nume și adrese, cărăm la Poștă, să trimitem “Bucurie la cutie” prin toată România, la copiii care nu au nevoie de mult ca să fie fericiți.
Anul acesta, proiectul nostru din campania Schimbă o viață a adunat în jurul lui prieteni buni, darnici și dispuși să ofere speranță. Echipa SIKA ROMÂNIA, care ne sprijină de trei ani, în exclusivitate, în organizarea Taberei Copilăriei”, a ținut musai ca anul acesta să ofere “Bucurie la cutie” unor copii senzaționali, premianți.
Darurile SIKA România trebuie să ajungă în județele Argeș și Brașov, la Vlădești și Hârseni, la copii premianți din familii modeste, crescuți doar de bunici sau de un singur părinte. Unii dintre acești copii au frați grav bolnavi. Unii dintre acești copii au doar un singur rând de haine bune de ieșit în lume și la școală. Unii dintre acești copii aproape că nu îndrăznesc să viseze la ciocolată ori la rechizite noi. Unii dintre acești copii sunt ei înșiși întreținătorii familiei care trăiește din alocația școlarului.
Pentru astfel de copii, iepurașul de la SIKA România a pus în cutie trening, ghete sport, rucsac cu rechizite, carti de colorat, bomboane, ciocolată, napolitane, biscuiți, suc, eugenii, cereale, ouă și iepurași de ciocolată.
Cu echipa SIKA România ne știm de trei ani. Oamenii aceștia nevăzuți, care dăruiesc spre dăruire, au un crez pe care îl avem și noi: numai educația poate salva un destin și o țară. Și pentru că sunt copii care merg la școală desi nevoile i-ar putea îndemna în fiecare zi să renunțe, și pentru că sunt copii care îndură uneori ironiile și învață, și pentru că sunt copii care iau premii care le înalță fruntea și provoacă respect, și noi și SIKA România dorim să le oferim bucurie… la cutie.
Abia așteptăm să ajungă pachetele la copii. Ne imaginăm curiozitatea lor, zîmbetele și ne bucurăm, în avans, de fericirea lor.
Dacă nu i-ați descoperit încă, oamenii de la SIKA România sunt mult implicați în viața românească, prin acţiuni umanitare şi proiecte în care întind o mână de ajutor acolo unde este nevoie. Finanțează “Tabăra copilăriei”, au refăcut complet o școală, au sprijinit un adăpost pentru tinerii dezinstituţionalizaţi și au oferit daruri mai multor copii cu deficiențe grave. Fiecare gest, fiecare dar al echipei SIKA România este menit să readucă energia şi speranţa în sufletul oamenilor, în special al copiilor.