După ce anul trecut am reușit împreună cu dumneavoastră să susținem repararea multor inimi de copii, mulți dintre ei bebeluși, urmează ca alți mici pacienți să fie operați de chirurgi cardiologi în cadrul unei noi misiuni umanitare la Spitalul Clinic Sanador.

Cu ajutorul dumneavoastră putem merge mai departe să sprijinim în acest an alți copii. Unul dintre ei este Sonia, o fetiță care la doar patru luni este foarte bolnavă, și pentru oameni nefamiliarizati cu temeni medicali diagnosticele fetitei sunt de netradus: coarctație de aortă, hipoplazie arc aortic, hipertrofie concentrică de ventricul stâng, insuficiență cardiacă clasa patru. Soniei și celorlalți mici pacienți le putem fi alături printr-un simplu SMS de 2 euro la 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal.

Sonia este o fetiță frumoasă, cu nasul cârn, ochii ca tăciunele și tare cuminte. Mămica ei, Lidia Berariu povestește că “A fost o bucurie când s-a născut. După aceea, când am aflat diagnosticul s-a cam prăbușit lumea și totul nu mai era nimic la locul lui. Nu înțeleg de ce, pentru ce, acest copilaș trebuie să sufere așa de mult și, în general, copilașii nu ar trebui să fie bolnavi.”

 

Micuța Sonia trebuie supravegheată continuu

Cu inima bolnavă, Sonia respiră mai greu, reactionează mai greu și are nevoie de supraveghere continuă. Mama face nopti albe ca nu cumva copilei să i se oprească inimioara și se roagă continuu ca operația deja programată să fie un succes.

“Nu m-am gândit o secundă la ceva atât de grav. Are probleme la aortă, arcul aortic este îngustat și atunci inimioara pompează greu sânge în organism și are inima mărită.“, spune Lidia Berariu. “De când ni s-a spus de operație nu-mi mai aduc aminte nimic din ce s-a vorbit. E în continuare un coșmar din care nu reușesc să mă trezesc.“, adaugă mama.

Surioara Soniei locuiește temporar la bunici pentru a o feri de potențiali microbi și viruși

De când au aflat că Sonia are nevoie urgent de intervenție chirurgicală, Lidia și Mihai Berariu sunt cu gândul și sufletul împărțite în două, la boala și operația bebelușei, dar și la fetița lor mai mare. Alessia are nouă ani, merge la școala și, ca să-și ferească surioara de microbi, de viruși, de orice raceală, stă acum la bunica.

Sonia trebuie operată la finalul lunii februarie. Nu mai este mult până atunci, dar pentru părinți cu copii bolnavi și o oră pare a dura o eternitate.

 

Îi va fi oprită și repornită inimioara

“Și Sonia e mai agitată acum. Încerc cât pot să fiu calmă, să nu transmit, dar e greu, nu pot, nu pot, nu reușesc să am calmul de care este nevoie. Știm cât de dificilă este operația pentru că practic îi oprește inima și după aia trebuie repornită.“, mai spune mămica îngrijorată Lidia Berariu.

Sonia va fi operată la București în prima misiune umanitară de chirurgie cardio-pediatrică a lui 2024. Din nou, o echipă medicală complexă vine în România să repare inimi de copii impreună cu echipa profesorului universitar doctor Victor Costache, șeful Secție Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR. Chirurgii și echipele lor o vor opera pe Sonia pro bono, la fel și pe ceilalți copii. Însă părinții ar trebui să plătească tratamentele și consumabilele din timpul operațiilor și din ATI.

Tatăl Soniei, Mihai Berariu, speră din tot sufletul la un rezultat pozitiv și le mulțumește tuturor celor care vor să ajute oricât din puținul lor. “Pentru noi operația înseamnă o nouă viață. Cei care din puținul lor, dacă pot să ajute și pot să susțină, le mulțumim și le suntem recunoscători.”

Generozitatea și empatia pot contribui la sănătatea Soniei și a celorlați copii care au nevoie de operatii la inimă. Puteți dona printr-un SMS de 2 EURO la numarul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat și acestor copii aflați de acum în grija Fundației Mereu Aproape.