Povestea lui Ştefan, spusă într-o singură frază, îţi dă fiori –  primeste, la naştere, doua certificate, unul de venire pe lume si unul de handicap, si e condamnat practic la o viata plina de limitari si marginalizare. Ștefan s-a născut fără antebrațul stâng și, ca și cum nu simțea o lipsă suficient de mare, ramane fara mama cand avea 14 ani si fara tata, un an mai tarziu.

Acum are 18 ani, iar povestea lui Stefan nu este una trista. Pentru ca undeva, in trupul acela mic, din care lipsea o bucata, el a gasit forta de a merge mai departe. Infruntand si privirile suspicioase, si vorbele rautacioase, si grijile de om mare care au apasat prea devreme pe umerii lui. Spre deosebire de alti copii, Stefan nu si-a dorit nici jucarii, nici vacante, nici vreun telefon scump. El voia doar sa fie intreg. Si asa s-a facut mare – sperand ca intr-o zi cineva ii va da inapoi mana confiscata la nastere. Iar visul e pe cale sa se implineasca.

Cu sprijinul celor care îi aflaseră deja povestea, Ștefan a ajuns la Oradea, la echipa de specialiști care îl pregătesc pentru protezarea bionică. Face primii pași spre visul de a fi om intreg. I se masoara intensitatea nervilor din brat, I se ia mulaj pentru fixarea si apoi testarea protezei bionice. Stefan priveste cu uimire tot ce se intampla acum in jurul lui. Ca un copil care se intalneste fata in fata cu Mos Craciun fix in momentul in care toata lumea ii spunea ca nu exista.

Stefan poate primi ce-a visat toata viata – una dintre cele mai performante proteze care-l va ajuta sa conduca masina, sa mearga cu bicicleta, sa planteze copaci si sa stranga in brate oameni care l-au ajutat sa devina intreg. Mai sunt multi copii care asteapta, cuminti, la rand, sa li se implineasca visuri frumoase. Puteti dona, pentru ei, doi euro prin SMS la numarul 8848. Banii vor ajunge in fondul de solidaritate al Campaniei „Vreau sa ajut”, locul unde si oamenii dovedesc ca pot face miracole.