La nici patru ani de viață, o fetiță din Zalău muncește în fiecare zi pentru a putea merge. Născută prematur și ajutată cu oxigen în incubator, Ștefania are dipareză spastică.  Din această cauză, de mai bine de doi ani face naveta lunar intre centre de recuperare din Ardeal. Miile de ore de terapie și iubirea părinților o ajută pe fetiță dar nu îi pot oferi independența. Pentru asta ar trebui să traverseze Atlanticul și să facă în Statele Unite două operații costisitoare. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 alimentati fondul de solidaritate al campaniei “Vreau sa Ajut” din care va fi sprijinită Ștefania dar si alti copii.
Ștefi este singurul copil al soților Floașiu. Foști colegi de liceu în Zalău, foști studenți în Cluj-Napoca, Ioana și Florin au fost în culmea fericirii când au aflat că vor deveni părinți. Numai că sarcina, complicată, a fost dusă de mamă prin spitale și în repaus la pat. La 31 de săptămâni, Ștefania s-a născut prin cezariană și a avut nevoie de oxigen, în incubator.


Cum fetița nu reușea mișcările pe care alți copii de aceeași vârstă le fac, părinții s-au interest rapid despre centre de recuperare care să îi ofere Ștefaniei șanse la mers. De atunci, ea face lunar terapii în Zalău, Sibiu și Satu Mare.  În Centrul de Reabilitare ‘Sfantul Iosif” Ștefania vine de un an. S-a atașat atât de mult de terapeuta ei încât mama nici nu mai trebuie să stea permanent în sala de recuperare.  La cuvintele acestea ale Ștefaniei, “sunt liniștită”, visează și mama fetiței să le poată spune. Deocamdată, Ioana Floașiu este prinsă între speranța vindecării copilei și greul strângerii banilor necesari.
Șansa Ștefaniei de a merge este o intervenție chirurgicală la coloană și o altă intervenție ortopedică, care sunt posibile în Statele Unite ale Americii.  Ștefania este așteptată în SUA, la operație, în luna septembrie. Ca să ajungă acolo are nevoie de 55 de mii de euro, o sumă enorm de mare.
Dacă doriți să o ajutați pe Ştefania, puteţi dona în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei şi în euro, cu numele „Stefania Floasiu”.

  • Românii din străinătate pot contribui online sau prin Paypal menționând numele ei. Orice sumă contează!

Conturi Fundatia Mereu Aproape
CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>